Cum scapam de matreata: remedii populare

Cum scapam de matreata: remedii populare

Mătreața e un fenomen natural prin care se elimină celulele moarte de la nivelul scalpului. Cu toate acestea, este unul foarte inestetic, de aceea modalitatățile cum scapam de matreata ar trebui să fie cunoscute de toți.

Pentru a afla cum scapam de matreata prin remedii populare se recomandă atât tratament cosmetic cât și local. Mătreața poate provoca disconfort, roșeată, iritații și mâncărimi însoțite de coji albe.

Găsirea tratamentului ideal pentru întrebarea cum scapam de matreata difera de la persoană la persoană, dar statistic s-au găsit anumite remedii prin care se realizează ameliorarea simptomelor.

Unul dintre remediile populare este aspirina, pentru conținutul ridicat de acid salicilic. Acest acid se găsește în marea majoritate a produselor cosmetice de pe piață. Pentru a o folosi țintit se recomandă zdrobirea a două pastile de aspirină care se adaugă șamponului obișnuit. Acesta se va lăsa pe păr să acționeze 2 minute înainte de clătire.

Oțetul de mere este un alt remediu prin care se tratează mătreața. Se recomandă folosirea unei combinații de 1/2 oțet și 1/2 apă. Se spală părul ca de obicei, după care se va aplica pe păr masând scalpul. Atenție! Metoda nu se va folosi în cazul rănilor deschise la nivelul scalpului. De asemenea se va evita contactul cu mucoasa ochilor. Mirosul oțetului va dispărea în momentul uscării părului. Se folosește în fiecare zi în reprize de câte o săptămână.

Praful de copt este o metodă ingenioasă cu care se va înlocui folosirea șamponului comercial. Se va folosi o lingură de praf de copt cu care se va spăla părul umezit în prealabil. Se menține 2 minute, după care se va spăla cu apă din abundență. Se va repeta cu frecvența obișnuită de spălare a părului. Rezultatele vor apărea după doar două săptămâni.

O metodă și mai veche de a scapa de matreata printr-un ingredient cu multiple beneficii este uleiul de măsline. Se va alege varianta extra virgină care se va folosi în felul următor: înainte de spălarea părului se aplică o cantitate generoasă atât pe scalp cât și pe lungimea firului de păr. Se lasă să acționeze 10 - 15 minute, după care se va urma rutina obișnuită de toaletare a părului. Pentru rezultate și mai rapide se recomandă utilizarea acestuia și după șamponare și clătire. Se masează pe suprafața scalpului o cantitate mai mică de ulei, după care se acoperă părul cu un prosop pentru a evita pătarea. Se păstrează peste noapte, iar dimineața rezultatele nu vor înceta să vă surprindă.

Pentru ca toate aceste metode care raspund la intrebarea cum scapam de matreata să funcționeze este nevoie de răbdare. De reținut este să se dezinfecteze și peria de păr cu oțet într-un mod regulat pentru a evita eventualele reziduuri din urma tratamentelor.

Veți avea nevoie de:
  • Cum scapam de matreata
#1

Cum scapam de matreata

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa tratezi insomnia fara medicamente ?

Cum sa tratezi insomnia? Nimic mai simplu! Totul tine de respectarea unei rutine si aranjarea adecvata a spatiului de dormit. Oricine se poate bucura de un somn linistitor dupa respectarea acestor reguli.

Cum sa scapi de durerile de dinti fara ajutorul stomatologului?