Cum sa tratezi insomnia fara medicamente ?

Cum sa tratezi insomnia fara medicamente ?

Cum sa tratezi insomnia? Nimic mai simplu! Totul tine de respectarea unei rutine si aranjarea adecvata a spatiului de dormit. Oricine se poate bucura de un somn linistitor dupa respectarea acestor reguli.

Multe persoane se intreaba "Cum sa tratezi insomnia, o problema grava de odihna care ar necesita ajutorul unui medic? " Insomnia se produce, in realitate, din cauza unor obiceiuri umane nocive si exista mici trucuri care o pot indeparta.

Inainte de a afla cum sa tratezi insomnia fara medicamente, trebuie sa descoperim ce este, de fapt, insomnia. Multe persoane cred ca insomnia se refera la lipsa senzatiei de somn. In realitate, insomnia aduna mai multe probleme legate de orele de odihna ale cuiva, precum dificultate in a adormi, , trezire in mijlocul noptii, trezirea dis de dimineata sau un somn deloc odihnitor. Cum sa tratezi insomnia? Adopta ceea ce specialistii numesc "igiena somnului" - o serie de obiceiuri care pregatesc organismul pentru un somn odihnitor. Pentru a trata insomnia, trebuie sa existe un orar de somn foarte bine pus la punct, pentru toate cele 7 zile ale saptamanii. Un somn mai odihnitor vine dupa o serie de exercitii care nu trebuie neaparatsa depaseasca 30 de minute pe zi. Si 30 de minute de yoga inainte de somn sunt o idee excelenta. Se mai pot face exercitii de relaxare inainte somnului, cum ar fi cele de destindere a muschilor si exercitii respiratorii. Pe timp de zi, persoanele care sufera de insomnie trebuie sa stea in lumina naturala. Ea ajuta creierul sa se trezeasca si regleaza ritmul corpului. O baie linistitoare sau un dus caldut inainte somnului sunt si ele o idee buna. Un alt pas pentru tratarea insomniei este asocierea patului cu locul pentru somn: aici nu se mananca, nu se munceste si nu este un loc pentru privitul la TV. Multe insomnii au loc si din cauza unui pat care nu este confortabil sau a unei camere care nu este bine-aerisite. Temperatura din camera nu trebuie sa fie nici prea ridicata si nici prea scazuta si nici sa existe prea multa lumina la ora culcarii. Sursele de lumina din camera si intensitatea lor reprezinta si ele o problema. Lumina care provine de la televizor sau calculator este un factor deranjant in momentul in care cineva vrea sa se odihneasca. Pe cat posibil, sa recomanda stingerea aparaturii electronice in momentul punerii capului pe perna.

Tratamentul insomniei implica o schimbare a stilului de viata. Exercitiile fizice si amenajarea propice a spatiului de dormit, dar si obiceiurile alimentare, toate pot duce la un somn bine-meritat in fiecare seara.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa tratezi insomnia
#1

Cum sa tratezi insomnia

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa scapi de balonare rapid?

Zahar, sare, carbohidrati, bauturi acidulate: toate duc la balonare. Cum sa scapi de balonare cu atatea alimente delicioase care o cauzeaza? Se poate, si chiar fara ajutorul unui nutritionist!

Cum scapam de matreata: remedii populare