Cum sterilizam biberonul bebelusului?

Cum sterilizam biberonul bebelusului?

Cum sterilizăm biberonul bebelușului este cel mai important detaliu care nu trebuie neglijat. Primele 12 luni ale bebelușului sunt cele în care toată atenția trebuie îndreptată spre regulile de igienă și alimentația cât mai corectă.

Etapa de dezvoltare a noului născut presupune multă atenție. De multe ori apar diverse întrebări precum: cum sterilizăm biberonul. Pentru a afla cât mai multe informații despre bebelușul tău acest articol îți va fi de mare ajutor.

Biberonul presupune o parte importantă a creșterii corecte a unui nou-născut deoarece prin acest intermediu cel mic este hrănit. Tubul digestiv al bebelușului este steril, lipsit în totalitate de bacterii și de aceea biberonul trebuie sterilizat după fiecare utilizare. De obiciei, la bebelușul născut pe cale naturală sau cel alăptat apar anumite bacterii benefice provenite de la mamă. Aceste bacterii ajută la dezvoltarea și sănătatea tubului digestiv.

Începând cu o anumită vârstă cel mic începe să bage în gură tot ce găsește, cu siguranță cât mai puține lucruri sterile. În acest moment ne întrebăm ce rol mai are sterilizarea biberonului. Rolul rămâne în continuare cel mai important.

Laptele predomină în alimentația copilului și asta presupune partea bună deoarece îl ajută să se facă mare și sănătos. Partea rea a laptelui este că reprezintă sediul în care cele mai multe bacterii își fac aparitia. În acest caz, laptele care rămâne pe biberonul nesterilizat se întarește și adună tot mai multe bacterii. De aceea, este important ca biberonul să fie sterilizat cât mai des. Cum sterilizăm biberonul în cele mai sigure și recomandate condiții vom afla în continuare.

O metodă cunoscută de la bunici este sterilizarea biberonului cu apă fiartă. Această medotă presupune să aveți la dispoziție un recipient cu apă. Se pune la fiert, după ce apa a început să fiarbă se pune biberonul și se lasă aproximativ 5 minute în apa fiartă. Se scoate cu grijă pentru a evita accidentările și se lasă la uscat pe un prosop cât se poate de curat.

Tot cu apă fiartă, biberonul se poate steriliza la mașina de spălat vase. La o temperatură de peste 80 de grade Celsius bacteriile pot fi distruse în totalitate.

Cum sterilizăm biberonul într-un mod mai avansat? Mai nou există tot felul de aparate de sterilizat cu consum de energie. Aceste aparate pot fi recomandate doar în cazul în care sticluțele celui mic nu conțin BPA, un compus chimic care la temperaturi mari se eliberează și poate ajunge în mâncare.

Este important să știm cum sterilizăm biberonul și de câte ori. Înainte de orice sterilizare biberonul trebuie spălat înainte cu apă și săpun. Dezvoltarea simțului patern are loc odată cu venirea micuțului pe lume.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sterilizam biberonul
#1

Cum sterilizam biberonul

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Calculul zilelor ovulatiei conform ciclului menstrual

Calculul zilelor ovulatiei ofera informatii exacte cand putem avea o sarcina, sau sa prevenim aparitia acesteia. Poate fi folosita ca o metoda contraceptiva numai de catre femeile cu un ciclu menstrual regulat de 28 zile.

Cum sa cureti nasul unui copil nou-nascut?