Cum sa faci testul de sarcina: instructiuni

Cum sa faci testul de sarcina: instructiuni

Fiecare femeie intr-un moment al vietii a folosit un test de sarcina. Cum sa faci un test de sarcina nu mai este un subiect tabu. Testul de sarcina detecteaza un hormon special din urina sau sange, care este prezent doar in timpul sarcinii.

Exista doua tipuri de teste utilizate pentru a diagnostica sarcina. Unul masoara nivelul de hormon HCG din sange, celalalt din urina. A sti cum sa faci un test de sarcina este simplu si la indemana oricarei femei.

Cum sa faci testuL de sarciNA : instructiuni

In farmacii exista o gama variata de teste pentru sarcina. Pretul variaza in functie de marca si de numarul de teste existente intr-o cutie. Este indicat a se efectua testul de sarcina la prima urina de dimineata, pentru ca are o acuratete mai mare in diagnosticarea sarcinii.

Intr-un recipient punem putin din urina de dimineata. Pe test exista o linie de marcaj, pana la nivelul careia putem introduce testul in urina. Dupa ce am introdus testul in urina, asteptam 2-3 minute, dupa care scoatem testul. Asteptam putin si daca apare o linie rosie sau un simbol, testul este negativ, nu exista sarcina. In cazul cand apar doua linii, atunci testul este pozitv, exista o sarcina. Cand pe test nu apare nici o linie, simbol, testul este invalid .

La un ciclu regulat, ovulatia are loc in a 14 a zi. Ovulul traieste 48 de ore, spermatozoidul 72 de ore. Daca suntem nerabdatoare si nu asteptam data cand ar trebui sa fie menstruatia exista riscul de fals diagnostic. Nu vom face testul de sarcina mai devreme de 10 - 14 zile de la data ovulatiei pentru ca rezultatul sa fie cat mai exact. Majoritatea marcilor de teste pentru sarcina, spun ca testul va trebui repetat la cateva zile. Daca testul de sarcina este facut prea devreme, exista foarte putine sanse ca testul sa iasa pozitiv atunci cand exista o sarcina. Nu va grabiti in efectuarea unui test de sarcina mai devreme de timpul indicat, deoarece va poate duce in eroare, va poate dezamagii daca va doreati o sarcina sau o usurare falsa cand nu doriti aparitia ei. Respectarea intocmai a instructiunilor de folosire a testului de sarcina, are o eficienta de 99% in diagnosticarea sarcinii. Daca un test de sarcina este mai scump, nu inseamna neaparat ca este si mai eficient. Cum sa faci testul de sarcina pentru a obtine un rezultat sigur, respecta timpul de 2- 3 saptamani de la contactul sexual, sau unei saptamani de la constatarea absentei menstruatiei. Cititi cu atentie instructiunile care sunt pe ambalajul testului.

Stiind cum sa faci un test de sarcina, vei fi in siguranta pentru deciziile pe care urmeaza a le lua. Femeile din zilele noastre sunt libere in a-si asuma propriile actiuni , de a-si trai viata asa cum considera.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci testul de sarcina
#1

Cum sa faci testul de sarcina

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum scapam de veregturi dupa ce am slabit?

Problema inestetica legata de aparitia vergeturilor in diverse zone ale corpului, poate fi tratata cu usurinta. Astfel, este necesar sa respectam anumite reguli care ne vor ajuta sa raspundem la intrebarea cum scapam de vergeturi.

Calculul zilelor ovulatiei conform ciclului menstrual