Cum sa cureti nasul unui copil nou-nascut?

Cum sa cureti nasul unui copil nou-nascut?

Cum sa cureti nasul unui copil in 2 pasi simpli face parte din ritualul obgliatoriu de igiena important pentru mentinerea starii de sanatatea si prevenirea sufocarii accidentale!

Curatarea nasucului la copii previne si scade considerabil riscul de deces subit al bebelusului si este o operatiune in 2 pasi simpli, cu toate ca, de cele mai multe ori, sperie tinerii parinti.

Tinerilor parinti le este aratat in maternitate

cum se curata nasul unui copil nou-nascut

cum sa ii faca baita, cum sa ii curete buricul, rutina zilnica de igiena completa, cum sa il ingrijeasca, insa de cele mai multe ori situatia se schimba acasa. Curajul parca paleste in fata puiului de om fara cadrul medical experimentat din maternitate. Nou-nascutii par destul de fragili in mainile noastre parca prea mari pentru ei si teama de a nu ii rani, de a nu face ceva gresit este mare, mai ales in cazul persoanelor ce sunt parinti pentru prima data. Cum sa curatam nasul unui copil nou-nascut este cea mai simpla parte a ritualului zilnic de igiena. Operatiunea se efectuaza, in principiu, imediat dupa baita de seara cand copilasul este destins, iar apa si-a indeplinit rolul ei in eliminarea mucozitatilor firesti de dupa nastere. Trebuie avute la indemana: o fiola de ser fiziologic, o pompita manuala, cateva comprese sterile si curaj. Practic, dupa baita de seara nou-nascutul se va pozitiona in siguranta pe pat sau pe masuta de infasat cu fata in sus si capul cativa centimetri ridicat (se poate pune un scutecel sub cap) . Pasul 1: se pune in fiecare nara, cu atentie, cate o picatura de ser fiziologic. Pasul 2: se va introduce varful pompitei manuale apasata la maxim in fiecare nara, pe rand si se elibera partea inferioara cauciucata pentru a putea aspira eventualele mucozitati si surplusul de ser. Baza nasucului poate fi tamponata usor cu un pansament steril.

Cum sa cureti nasul unuil copil care are mucozitati abundente? Procedura este aceeasi, doar produsele folosite difera putin si se face la nevoie, iar copilul va fi tinut cat mai vertical cu putinta. In pasul 1 se foloseste spay cu apa de mare, iar la pasul 2 se foloseste fie pompita manuala, si o pompita electrica fie extrem de practica batista bebelusului. Acest aparat se monteaza pe furtunul de la aspirator si va aspira instant mucozitatile adanci cu o putere net diminuata a aspiratorului.

Acum ca ne-am lamurit cum sa curatam nasul unui copil nou-nascut, corect putem face zilnic aceasta operatiune fara teama, dupa baita de seara sau ori de cate ori necesitatea o impune!

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sterilizam biberonul bebelusului?

Cum sterilizăm biberonul bebelușului este cel mai important detaliu care nu trebuie neglijat. Primele 12 luni ale bebelușului sunt cele în care toată atenția trebuie îndreptată spre regulile de igienă și alimentația cât mai corectă.

Cum calculezi perioada fertila la femei ?