Cum calculezi perioada fertila la femei ?

Cum calculezi perioada fertila la femei ?

Acest articol este scris pentru toate femeile care se simt pregatite si isi doresc sa aibe un copil, dar si pentru femeile care vor sa se protejeze, ajutandu-se de aceste metode pentru calcularea perioadei fertile.

Perioada fertila este acea perioada in care, in urma actului sexual neprotejat, femeia poate ramane insarcinata. Mai jos gasiti mai multe metode care iti arata cum sa calculezi perioada fertila.

Stim cu totii ca pentru a ramane insarcinata, o femeie trebuie sa isi cunoasca foarte bine corpul. Cunoasterea perioadei fertile ne ajuta sa stim cand este momentul optim pentru conceptie dar poate fi utila si in contraceptie, pentru a sti exact cand nu trebuie sa aibe loc un act sexual neprotejat pentru a nu ramane insarcinata.

Perioada fertila este strans legata de perioada de ovulatie si se stie ca ovulatia are loc cu aproximatix 14 zile inainte de menstruatie. Perioada fertila incepe cu 3-4 zile inainte de ovulatie si se termina cu 1-2 zile dupa ovulatie. Zilele de dinainte si zilele de dupa ovulatie reprezinta perioada de supravietuire a spermatozoidului in uter.

Exista mai multe metode care te invata cum sa calculezi perioada fertila, dar cea mai folosita este metoda calendarului. Aceasta metoda se bazeaza doar pe cunosterea exacta a datei menstruatie si a duratei ciclului menstrual. Pentru un ciclu regulat de 28 de zile, ovulatia are loc cu 14 zile inainte de urmatoarea menstruatie. Pentru a calcula perioada prin aceasta metoda, exista diverse aplicatii pentru telefoanele mobile sau calculatoare care fac acest lucru. O alta metoda pentru a calcula cand are loc ovulatie este masurarea temperaturii bazale. In fiecare dimineata, inainte de a te jos din pat, trebuie luata temperatura si notata intr-un grafic. Cand incepe ovulatia, temperatura corpului creste cu 0.2-0.5 grade. Testele de ovulatie ar fi alta metoda pentru stabilirea perioadei fertile. Acestea se gasesc in farmacii si sunt asemanatoare celor de sarcina. Acestea urmaresc nivelui hormonului luteinic din urina, deorece acesta creste inainte de cea mai fertila zi din luna. Cunoasterea corpului este foarte importanta deorece urmarirea mucusului cervical ne poate indica cand suntem la ovulatie, acesta avand in aceasta perioada consistenta unui albus de ou.

Pentru a sti cum sa calculezi perioada fertila, putem folosi mai multe metode odata, dar trebuie neaparat sa urmarim acest lucru mai multe luni consecutive.

Indiferent cum calculam perioada fertila, trebuie sa mergem la medic daca ne dorim un copil, iar daca folosim aceasta metoda contraceptiva, trebuie sa folositi si o alta metoda de protectie, deoarece aceasta nu este sigura 100%.

Veți avea nevoie de:
  • Cum calculezi perioada fertila
#1

Cum calculezi perioada fertila

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa cureti nasul unui copil nou-nascut?

Cum sa cureti nasul unui copil in 2 pasi simpli face parte din ritualul obgliatoriu de igiena important pentru mentinerea starii de sanatatea si prevenirea sufocarii accidentale!

Planificam sexul copilului: cum sa concepi o fetita