Calculul termenului sarcinii dupa data ultimei menstruatii?

Calculul termenului sarcinii dupa data ultimei menstruatii?

Sarcina este in moment de neuitat in viata oricarei femei, deaceea o va interesa, desigur, calculul termenului sarcinii, si va astepta cu nerabdare sa vina ziua minunata cand va avea un bebelus !

Calculul termenului sarcinii se poate efectua in mai multe moduri, dar toate sunt evaluari aproximative, pentru ca bebelusii, ca orice om, nu seamana unul cu altul, dar toti se nasc in perioada de 2 saptamani din jurul datei calculate.

Cea mai raspandita metoda de calcul, utilizata chiar de medicii ginecologi este calculul termenului sarcinii dupa data ultimei menstruatii. Acest mod de calcul are in vedere prima zi a ultimului ciclu menstrual, de la care se numara 40 de saptamani (280 de zile) si se determina data posibila si probabila a nasterii copilului. Bineinteles, se are in vedere perioada ce cuprinde o saptamana inainte si una dupa aceasta data. Aceasta se numeste "Varsta cronologica" a sarcinii. Daca se are in vedere data posibila a conceperii copilului ca fiind data ultimului contact sexual, se adauga 40 de saptamani, se obtine data nasterii copilului, aceasta numindu-sa "varsta gestationala". Aceasta metoda poate fi luata in considerare numai daca actul sexual a fost unic intr-un interval de 2-3 luni. Metoda cea mai exacta pentru calculul termenului sarcinii este metoda biometrica. Aceasta dezvaluie "varsta ecografica" a sarcinii. În primul trimestru al sarcinii, se determina varsta sarcinii masurand diametrului sacului gestaţional, a lungimii de la creştetul capului până la coccis (Crown-Rump Length, CRL) , sau pe baza inregistrarii ritmului cardiac al fatului. Metoda are o precizie de plus/minus 6 zile! Astfel: termenul de sarcină [zile] = diametrul sacului gestaţional [mm] + 30

Vârsta gestaţională [săptămâni]= – 0.7 (CRL­) 2+ 0.4 (CRL) + 5.6In al doilea trimestru al sarcinii se utilizeaza valoarea masuratorii latimii maxime a capului fatului - diametrul biparietal fetal (BPD) : termenul [zile] = 9,1+2,1BPD. Precizia metodei este plus/minus 8 zile.

Se mai poate face calcului varstei sarcinii si pe baza primei miscari a copilului. Femeile care sunt la prima nastere simt prima miscare a fatului la 19-21 saptamani de sarcina iar cele care au mai nascut la 17-19 saptamani. Aceasta este o metoda foarte aproximativa.

Se mai poate calcula varsta gestationala in functie de marimea abdomenului sau a uterului dar, intrucat masurarea corecta a volumului uterului este foarte dificila, aceasta metoda are o precizie foarte scazuta si in prezent nu se mai utilizeaza. Cu atat mai mult cu cat dimensiunile variaza mult de la o femeie la alta.

Se poate face calculul termenului sarcinii si online! Se introduc datele solicitate si se determina data aproximativa a nasterii si chiar sexul copilului. Spre exemplu: http: //www. sarcinapesaptamani. ro/calculator-sarcina. php

Veți avea nevoie de:
  • Calculul termenului sarcinii
#1

Calculul termenului sarcinii

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Planificam sexul copilului: cum sa concepi o fetita

Cand vine vorba de intelepciunea populara, combinatiile cromozomiale nu au nici o sansa in fata metodelor naturale de inducere a unui anumit sex pentru fatul care urmeaza sa se prinda in burtica mamei.

Cum scapam de veregturi dupa ce am slabit?