Cum sa scapati de dpresie: sfaturile psihologului

Cum sa scapati de dpresie: sfaturile psihologului

Depresia este o maladie psihica din ce in ce mai raspandita. Medicii o numesc "boala secolului XXI" datorita amplorii pe care a luat-o aceasta afectiune, motiv pentru care acest articol explica modul cum sa scapati de depresie.

Este uman a intampina anumite greutati, incercari ale vietii si in raport cu care sa fim descurajati, lipsiti de energie, insa daca acest simptom persista mai mult de 2 saptamani, atunci este cazul a invata cum sa scapati de depresie.

Endorfinele reprezinta calea esentiala a modului cum sa scapati de depresie. Studiile din domeniul biochimiei sau neurofiziologiei au demonstrat ca intre starea de fericire a omului si hormonul numit endorfina exista o stransa corelatie. Acest hormon este produs de creier, iar rolul pe care il are asupra organismului este analgezic, adica suprimeaza durerea de orice fel.

In acest caz, este recomandata producerea lor prin cai naturale: exercitii fizice, sentimentele de iubire, masaj, meditatia si contemplatia naturii, muzicoterapia, rasul.

Regula esentiala care va invata cum sa scapati de depresie impune la modul imperios o dieta. Astfel, o dieta cat mai pura combate starea de depresie, iar elementele principale ale acesteia vizeaza: fructe si legume, nuci, cereale integrate, cat mai putina carne, alimente fara aditivi chimici, eliminarea consumului de bauturi carbogazoase (acidulate) , fara alimente ori bauturi care pentru sistemul nervos sunt excitante (cafea, tutun, dulciuri in exces, alcool, ceai negru, energizante) .

Specialistii recomanda terapia prin ras. Acesta nu numai ca are capacitatea de a ameliora boli, dar le si poate vindeca, imbunatateste starea psihica, diminueaza consecintele stresului. Acesta stimuleaza cresterea imunitatii prin muscarile accentuate de la nivelul musculaturii abdominale si inlesneste circulatia sangvina crescand concentratia oxigenului din sange.

Deasemenea atitudinea interioara in cazul depresiei este importanta. Este de la sine inteles faptul ca negativismul cultiva adancirea starii de tristete, apatie si lipsa de sens. Pentru aceasta specialistii recomanda o atitudine bazata pe pozitivism, bucurie, implinire, destindere psihica si sufleteasca prin meditatii sau rugaciune. In acest sens, este dovedit caci credinta are un rol esential pentru combaterea depresiei.

Concluzionand, modul cum sa scapati de depresie implica producerea naturala a endorfinelor (prin metodele expuse mai sus) , o dieta cat mai pura si o atitudine potrivita in cazul instalarii depresiei: pozitivismul.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa scapati de dpresie
#1

cum sa scapati de dpresie

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se trateaza atacurile de panica: abordarea medicinii tradi? ionale

Cei care sufera de atacuri de panica infrunta adesea sentimentul incapacitatii de control asupra sinelui. Cum se trateaza atacurile de panica intereseaza un numar insemnat de oameni, intrucat din ce in ce mai multi sufera de acestea.

Cum sa reusesti in viata: sfaturile psihologului