Cum sa reusesti in viata: sfaturile psihologului

Cum sa reusesti in viata: sfaturile psihologului

Viata ne poate pune pe multi dintre noi la incercare, mai ales daca parintii sau rudele apropriate nu ne ofera un prea mare ajutor. Pentru a afla cum sa te descurci cu adevarat in viata, psihologul iti ofera o serie de sfaturi.

Ai probleme cu facultatea si te intrebi daca chiar merita sa mergi pana la capat? Sau poate ti s-a oferit recent o sansa in afaceri si nu stii daca sa o accepti? In acest articol lamurim toate aceste probleme.

Daca vrei sa afli cum sa reusesti in viata, atunci primul lucru pe care trebuie sa il intelegi este ca nimic din ce vezi nu poate fi liniar, adica sa se desfasoare pe un drum lin si fara provocari. Atunci cand ai de a face cu oameni trebuie sa te astepti la imprevizibil si sa fii oricand pregatit de actiune.

Sfatul 1: Nu te baza pe nimeni

Este mai bine daca inveti inca de cand esti tanar sa cladesti totul pe puterile tale. Poate iti surade afacerea de a face o investitie impreuna cu una sau mai multe persoane, dar gandeste-te ce o sa se intample in cazul in care acea investitie va esua. Oare tu iti vei primi banii inapoi? Mai gandeste-te daca investitia ta este acoperita de un plan pe termen lung sau nu.

Sfatul 2: Nu-ti fie teama sau rusine sa muncesti

Multi dintre oamenii de afaceri de astazi au inceput sa munceasca extrem de devreme si au invatat valoarea banului. Adevarul este ca daca nu ai un punct de plecare foarte solid care sa iti permita sa traiesti din venit pasiv, atunci singura ta sansa in aceasta lume este sa incepi sa muncesti pentru altii. Doar asa vei afla cum sa reusesti in viata.

Sfatul 3: Nu inceta sa cauti un job bine platit

La inceput poate ca iti va fi greu sa gasesti un job bine platit, asa ca este bine sa accepti si ceva sub medie si sa-ti construiesti cariera intre timp. Totusi, chiar si atunci cand muncesti deja este bine sa iti continui cautarea, pentru ca nu se stie niciodata cand apare oportunitatea unei pozitii mult mai valoroase. Iar daca tu nu te arati disponibil pentru proiect, atunci cu siguranta vor fi multi altii care o vor face.

Sfatul 4: Incearca sa locuiesti singur sau cu persoana iubita

Atata timp cat locuiesti impreuna cu parintii sau cu niste prieteni, trebuie sa te supui regulilor lor. Aceasta situatie nu e tocmai una convenabila, mai ales ca in viata trebuie sa inveti cum te poti descurca singur. Chiar daca nu va parea cea mai buna solutie din punct de vedere financiar, incearca sa locuiesti singur sau cu persoana iubita si vei vedea ca te vei simti mult mai bine.

Tine cont de sfaturile enumerate mai sus si cu siguranta vei invata cum sa reusesti in viata. Toti trebuie sa pornim de undeva, dar este mai bine daca invatam sa nu depindem de altii si sa cladim totul pe fortele proprii.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa reusesti in viata
#1

Cum sa reusesti in viata

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa scapati de dpresie: sfaturile psihologului

Depresia este o maladie psihica din ce in ce mai raspandita. Medicii o numesc "boala secolului XXI" datorita amplorii pe care a luat-o aceasta afectiune, motiv pentru care acest articol explica modul cum sa scapati de depresie.

Cum sa depasesti depresia independent?