Cum sa depasesti depresia independent?

Cum sa depasesti depresia independent?

In urma unui eveniment trist din viata, depresia este perfect normala. Cu toate acestea, ea ar trebui sa fie o faza trecatoare. Ce facem atunci cand depresia se instaleaza pe timp indelungat si nu ma putem scapa de ea?

Depresia este un fenomen care seaca oamenii de energie, speranta si motivatie. Oamenii care sufera de depresie ajung sa devina izolati, negativisti si sa renunte la activitatile care le faceau candva cu placere.

Atunci cand oamenii sunt deprimati, au senzatia ca nu exista nimic ce i-ar putea face sa se simta mai bine si depasirea depresiei devine o provocare. Din pacate, depresia este mai mult decat o stare de spirit: este o boala.

Lipsa de energie, scaderea respectului de sine si anxietatea sunt doar cateva din simptomele depresiei. Din fericire, depresia poate fi tratata, chiar si fara ajutorul unui specialist.

Sa depasesti depresia independent inseamna sa iei atitudine singur, fara a apela la serviciile unui terapeut. Sprijinul primit din partea familiei si a prietenilor este foarte important in aceste circumstante. Izolarea si singurarea inrautatesc starea de despresie si, de aceea, relatiile inter-umane joaca un rol foarte important in tratament.

Orice persoana trebuie sa stie ca familia si prietenii nu sunt acolo ca sa judece. Nimeni nu ar trebui sa se fereasca de impartasirea experientelor. Cei care asculta aceste probleme nu trebuie neaparat sa vina si cu solutii, ci conteaza foarte mult ca ei sa fie doar niste buni ascultatori.

Atunci cand o persoana vrea sa depaseasca depresia independent, trebuie sa se antreneze in activitati sociale, chiar si atunci cand nu are tragere de inima. Acesta persoana trebuie sa doarma cel putin 8 ore pe noapte, deoarece despresia implica probleme cu somnul.

Este bine ca persoanele care sufera de despresie sa faca plimbari prin soare, de cel putin 30 de minute pe zi. Chiar si savurarea unei cafele sau o masa la restaurant poate face minuni. Stresul trebuie evitat, deoarece el provoaca si mentine starea de depresie. Yoga, exercitiile respiratorii si meditatia ajuta la alinarea simptomelor depresiei.

Daca se poate, este recomandata adoptarea unui animal de companie. De regula, un catel sau o pisica jucausa vor oferi momente de bucurie pentru persoana care se simta izolata. Mai mult, un caine isi „obliga” stapanul sa il scoata la plimbare, fapt care rezolva si necesitatea unor plimbari zilnice.

Chiar si cei care decid sa apeleze la ajutor de specialitate, trebuie sa tina cont de sfaturile de mai sus ca parte a tratamentului lor individual. Optimismul si controlul de sine vor ajuta mult.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa depasesti depresia
#1

Cum sa depasesti depresia

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa reusesti in viata: sfaturile psihologului

Viata ne poate pune pe multi dintre noi la incercare, mai ales daca parintii sau rudele apropriate nu ne ofera un prea mare ajutor. Pentru a afla cum sa te descurci cu adevarat in viata, psihologul iti ofera o serie de sfaturi.

Cum se trateaza atacurile de panica: abordarea medicinii tradi? ionale