Cum se face clisma cu cafea: instructiuni

Cum se face clisma cu cafea: instructiuni

Cum se face clisma cu cafea? De ce este nevoie sa stim cum se face clisma cu cafea? La ce foloseste sa stim cum se face clisma cu cafea? Suna interesant, nu? Asta o sa aflam din randurile care urmeaza. . .

Clisma este o metoda de a curata colonul de toxine prin introducerea in rect a unui lichid in scopul de a-l curata sau pentru a introduce in organism suplimente nutritive ori medicamente.

Clisma traditionala se face cu solutii din ceaiuri mediciu apa calda. Clisma cu cafea s-a experimentat pentru prima data intr-o clinica din SUA, fiind numita si terapia Gerson, dupa numele celui care aplicat-o pentru prima data, dr. Max Gerson. Preparatul dr. Gerson este pregatit din cafea proaspat si bine rasnita - 3 linguri - care se pune in 300 ml. de apa clocotita, se mai tine pe foc inca 5 min. , se reduce focul la minim si se mai tine 7 min. apoi se stinge focul si se mai tine inca 15 min. la temperatura ridicata. Dupa ce se raceste sa adauga cca. 750 ml. apa - prefereabil de izvor, se accepta si apa plata - si se introduce in rect cu ajutorul unui aparat - cunoscut mai ales de femei - numit "irigator". Se incepe cu 400-600 ml. si treptat se ajunge la 1000 ml. Dr. Gerson recomanda efectuarea mai multor clisme pe zi, bineinteles la aceasta etapa ajungandu-se treptat, fara a forta organele implicate. ATENTIONARE: aceasta procedura poate duce la spital; clisma de acest tip este utilizata doar in cazuri extreme, inainte de o operatie pe colon sau este administrata persoanelor care au un traumatism la coloana si care nu se mai pot deplasa ori celor care au suferit un atac cerebral, celorlalte cazuri fiindu-le recomandate exercitiile fizice. Efecte pozitive: stimuleaza sistemul imunitar, ajuta la eliminarea completa a toxinelor, inlatura spasmele si durerile precordiale, stimuleaza ficatul, se imbunatateste tranzitul intestinal, se elimina parazitii intestinali, se reduce starea de anxietate, favorizeaza slabirea, si diminueaza oboseala cronica. Contraindicatii: nu trebuie efectuate in nici uncaz in car ai hemoragii, hemoroizi, interventii chirurgicale, hipertensiune, tulburari cardiace, cancer de colon, fisuri anale, sarcina sau alte afectiuni de acest gen. Atentie, poate crea dependenta si poate avea consecinte negative daca se face fara a avea indicatia si supravegherea medicului curant.

Nu este de ajuns sa stii cum se face clisma cu cafea! Trebuie sa mai stii ca poate scoate potasiul din organism, ca poate favoriza pierderea de electroliti si poate da nastere la simptome precum ameteala, dureri abdominale, diaree etc.

Veți avea nevoie de:
  • cum se face clisma cu cafea
#1

cum se face clisma cu cafea

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se trateaza candidoza in conditii casnice?

Cum se trateaza candidoza este o intrebare foarte frecventa, mai ales in randurile femeilor. Iata cateva optiuni pe care le puteti lua in considerare atunci cand aveti astfel de probleme.

Cum sa faci singur drenaj limfatic?