Cum sa tratezi parodontoza: sfaturi pentru profilaxie

Cum sa tratezi parodontoza: sfaturi pentru profilaxie

Afectiunile stomatologice sunt mai putin dezbatute , iar prin diferite reviste foarte rar gasim articole care tin de medicul stomatolog. Ti-ai pus vreodata intrebarea cum sa tratezi parodontoza? Cum sa o previi?

Parodontoza afecteaza in mod surprinzator una din trei persoane , avand ca rezultat pierderea dintilor. Cum sa tratezi parodontoza , daca nu stiti ca aceasta afectiune exista si chiar are urmari grave.

Cum sa tratezi paradontoza: sfaturi pentru profilaxie

Paradontoza se manifesta ca o inflamare a gingiilor , este o efectiune de tip microbian care consta in degenerarea tesutului prin care sunt fixati dintii in osul maxilar.

Acest lucru duce la retragerea gingiilor si la dezvelirea dintilor , ca apoi sa duca la pierderea dintilor.

Dinti sanatosi nu inseamna numai dinti fara carie. Un dinte , aparent sanatos , poate ascunde o parodontoza, pe care doar medicul stomatolog o poate depista.

Este obligatorie prezentarea la stomatolog de cel putin doua ori pe an , indiferent daca exista sau nu motive.

Alte simptome ale parodontozei sunt: sangerarea gingiilor , respiratie urat mirositoare si chiar abcese dentare

Parodontoza se poate vindeca daca ne prezentam din timp la stomatolog, astfel incat simptomatologia sa nu progreseze , ci sa fie estompata.

Daca la primele semne, nu consultam medicul stomatolog , boala se agraveaza rapid, gingiile isi vor pierde culoarea rozalie devenind rosii, ajungand sa se retraga de pe dinti , iar dintii vor cadea rand pe rand . Acestea sunt cazuri extreme care apar numai la persoanele care nu vor sa consulte medicul stomatolog.

Ca si profilaxie a paradontozei , va trebui sa adoptam o igiena riguroasa a dintilor, periajul de doua ori pe zi dimineata si seara, sau chiar si de trei-patru ori pe zi daca se poate, folosirea atei dentare . Periajul dintilor trebuie sa se faca in mod corect de sus in jos la dintii de sus, de jos in sus la dintii de jos, periuta va fi schimbata la cel putin doua luni . Deasemenea, pasta de dinti va trebui schimbata, nu se va folosi acelasi tip de pasta de dinti pentru a nu obisnui placa bacteriana cu aceleasi ingediente pe care le contine pasta de dinti.

Alimentatia sanatoasa, fructele , legumele , aportul de vitamina C, cat si consumul de lactate pentru a oferi organismului cantitatea necesara de calciu , ofera protectie unei danturi sanatoase.

. Respectand aceste norme de igiena, paradontoza va fi tinuta la distanta si te vei bucura de un zambat sanatos.

A avea o igiena deficitara a danturii, tartru , carii , stim ca nu va avea decat repercursiunii negative asupra danturiiIn final, a preveni parodontoza este mult mai usor, mai eficient, decat sa ajungi sa te ingrijorezi si sa ajungi in starea in care sa te intrebi cum sa tratezi parodontoza.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa tratezi parodontoza
#1

Cum sa tratezi parodontoza

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa scapi de candidoza si de ce medicamente ai nevoie?

Orice femeie de-a lungul vietii din adolsecenta si pana la frumoasa varsta a senectutii , s-a confruntat cu diferite probleme ale aparatului genital . Cum sa scapi de candidoza , este tema pe care o voi relata in continuare .

Cum se trateaza candidoza in conditii casnice?