Cum sa scapi de candidoza si de ce medicamente ai nevoie?

Cum sa scapi de candidoza si de ce medicamente ai nevoie?

Orice femeie de-a lungul vietii din adolsecenta si pana la frumoasa varsta a senectutii , s-a confruntat cu diferite probleme ale aparatului genital . Cum sa scapi de candidoza , este tema pe care o voi relata in continuare .

Canidoza este o ciuperca numita Candida Albicans , care se manifesta prin prurit genital , senzatia de usturime si o secretie alb-branzoasa si cum putem sa scapam de candioza decat respectand cateva reguli de igiena .

CUM SA SCAPI DE CANDIDOZA si de ce medicamente ai nevoie

Candidoza vaginala este una dintre cele mai frecvente boli genitale , este una dintre putinele boli ale aparatului genital care ca si simptomatologie , se declanseaza imediat , dar care are si un tratament foarte simplu . Netratata , candidoza poate avea repercursiuni asupra femeii cat si a vietii de cuplu . De ce spun asupra vietii de cuplu , deoarece la un moment dat apare durerea la contactul sexual . Barbatul este doar un purtator sanatos al cipercii Candida Albicans , nu prezinta simptome , el fiind ca un rezervor de candida . Cea mai frecventa cauza a aparitiei candidozei , cat si a recidivei ei , este toaleta vaginala inadecvata . Toate femeile ar trebui sa stie ca nu este recomandata toaleta intravaginala zilnic . Aceasta se face o data pe saptamana cu dezinfectante ( femingin, tantum rosa ) , dupa ce mai intai am efectuat toaleta externa a organelor genitale din spre vagin spre anus , pentru ca altfel antrenam artificial infectii in vagin . Absorbantele si tampoanele intravaginale , precum si lenjeria intima confectionata din materiale sintetice pot fi factori favorizanti in declansarea candidozei vaginale . Trebuie stiut faptul ca a trata empiric este o metoda total gresita . Cum sa scapi de candidoza, decat consultand medicul ginecolog , dar trebuie sa ne adresam acestuia , imediat de la primele simptome . Exista inca tendinta de a te trata dupa sfatul unei prietene . Aceste mijloace de ''tratament'' s-au practicat , se practica si se vor practica intotdeauna , desi se stie ca nu este indicat . Fiecare femeie mai intai sa consulte medicul specialist , care acesta obligatoriu va efectua un examen al secretiei vaginale . Metoda este simpla , nedureroasa . Medicul va preleva cu o perituta speciala secretia vaginala si o va aseza pe o lamela , care va fi dusa la laborator pentru a identifica exact cauza simptomatologiei pacientei respective . Pentru a scapa de candidoza , se face un tratament local cu spalaturi vaginale , diferite ovule vaginale , iar daca candidoza este cronica se va trata si partenerul cu antifungice orale , pentru a evita dezvoltarea acestei candide in tubul digestiv si in zona ano-genitala.

In concluzie nu va jucati cu sanatatea voastra si consultati intotdeauna medicul ginecolg pentru a invata cum sa scapati de candidoza . Tratata insuficient sau deloc , poate duce la complicatii cum ar fi candidoza sistemica .

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa scapi de candidoza
#1

Cum sa scapi de candidoza

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum reducem rapid glicemia din sange?

Un nivel ridicat al glicemiei implica odata cu netratarea multiple afectiuni precum bolile cardiovasculare, obezitate sau diabet. Articolul de fata isi propune solutionarea problemei: cum reducem glicemia din sange.

Cum sa tratezi parodontoza: sfaturi pentru profilaxie