Cum sa faci singur drenaj limfatic?

Cum sa faci singur drenaj limfatic?

Despre cum se realizeaza drenajul limfatic se pot spune multe. Vom rezuma axandu-ne in special pe modul manual si personal de a-l realiza si pe beneficiile enorme pe care le aduce aceasta practica.

De ce trebuie sa stim cum se realizeaza drenajul limfatic? Pentru ca sistemul limfatic este unul dintre cele mai importante, care participa la apararea imunitara a organismului avand si rol de drenare a limfei.

Inainte de a vedea cum se realizeaza drenajul limfatic, sa vedem ce este limfa. Limfa este un lichid incolor si transparent care circula printr-un sistem de vase si capilare conducand substantele hranitoare catre celule si tesuturi si colectind reziduurile, celulele moarte si toxinele si ducandu-le spre excretie. De aceea este foarte important ca sistemul limfatic sa functioneze optim, orice dereglare avand consecinte importante pentru organism. Drenajul limfatic se poate face in mai multe moduri: - prin mers pe jos, in ritm alert, cel putin 20 min. ; - prin frectionare uscata, executata asupra bratelor, picioarelor si pieptului; - cu ajutorul plantelor si ceaiurilor, care purifica limfa; - prin masaj executat de personal calificat sau cu ajutorul aparatelor. Avantajul masajului "mecanizat" este acela ca se poate face concomitent asupra mai multor zone ale corpului si astfel dureaza mai putin si este mai eficient; - prin biostimulare, prin contractii musculare a anumitor grupe de muschi. Indicatii: - tratamentul edemelor de provenienta venoasa, cardiaca sau limfatica; - tratamentul proceselor inflamatorii; - tratamentul celulitei; - tratamentul obezitatii; - tratamentul cicatricelor ramase dupa interventii chirurgicale sau accidente; - tratamente cosmetice ale fetei. Contraindicatii: - tromboza si flebita; - tuberculoza; - epilepsie;- sarcina;- tumori maligne;- stimulator cardiac;- insuficienta cardiaca;- hipertiroidism;- eczeme;- astm bronsic. Este important sa stim cum se realizeaza drenajul limfatic pentru a-l face oricand avem posibilitatea, fiind constienti de beneficiile obtinute: se elimina edemele, se cicatrizeaza ranile (celulele constructoare se maresc) , este imunizant (stimuleaza anticorpii) , regenereaza pielea uscata, este relaxant, nu numai privitor la musculatura ci si la microcirculatie, astfel prevenind aparitia celulitei.

Chiar sanatosi fiind, este foarte util sa stim cum se face drenajul limfatic si chiar sa-l facem ori de cate ori avem posibilitatea, pentru ca cel mai bun tratament al tuturor bolilor este prevenirea lor!

Veți avea nevoie de:
  • cum se realizeaza drenajul limfatic
#1

cum se realizeaza drenajul limfatic

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se face clisma cu cafea: instructiuni

Cum se face clisma cu cafea? De ce este nevoie sa stim cum se face clisma cu cafea? La ce foloseste sa stim cum se face clisma cu cafea? Suna interesant, nu? Asta o sa aflam din randurile care urmeaza. . .

Cum sa tratezi tusea: remedii gustoase