Cum sa faci masaj in zona gatului (cervicala) ?

Cum sa faci masaj in zona gatului (cervicala) ?

Masajul cervical este benefic in cazul in care stam mult la birou si suntem fortati sa stam drept sau in cazul in care intreprindem activitati manuale. Pentru aceasta este nevoie a invata cum sa faci masaj in zona gatului, la nivel cervical.

A invata cum sa faci masaj la nivel cervical in fiecare zi, minim zece minute, inseamna a elimina senzatia de disconfort iar psihicul se destinde. Pentru aceasta, acest articol vine in ajutor expunand modalitati de masaj.

Chiar daca nu avem timp pentru a ne duce la un salon de masaj ori a rezerva un anume timp pentru efectuarea masajului, putem lua o mica pauza in care sa ne ingrijim de noi. Pentru aceasta este nevoie a urma anumiti pasi si metode eficiente cum sa faci masaj la nivelul gatului in regim propriu, fara a apela la maseori particulari sau saloane de masaj.

In prima instanta este necesar a stabili ce zone intra in componenta masajului cervical. Astfel, putem masa gatul, ceafa si portiunile laterale.

Cea dintai procedura de a invata cum sa faci masaj la nivelul gatului este cu ajutorul podului palmei. Se cuprinde gatul cu podurile palmelor astfel incat sa se formeze un "U". Tehnica este a misca concomitent ambele maini in sus si in jos pe diferite intensitati de viteza. Se recomanda a se incepe fara a aplica o forta prea mare asupra gatului, apoi progresiv, cat suporta persoana in cazua, se mareste forta. In acest caz, este important a nu apasa prea tare pentru a nu trimite stimul catre inima pentru a pompa mai putin sange, datorita faptului ca in lateralele gatului se gasesc anumiti "barometrii" ce se ocupa cu presiunea sangelui.

Ulterior, cu ajutorul degetelor inelare si mijlocii ale ambelor maini se maseaza zona din spatele urechii. In acest caz se face apel la creativitatea persoanei intrucat se poate masa circular, in sus si in jos, aplicand diferite varitii de forta si viteza.

Cu ambele maini inchise se recomanda masajul portiunilor laterale ale gatului. Deasemenea acestea se pot efectua variind progresiv intensitatea fortei si vitezei de efectuare a masajului.

Pentru a creste cat mai rapid circulatia sangvina, este necesar a masa cu degetul arataor si cel mare ceafa. Tot aici, la nivelul cefei, se poate masa circular cu ambele maini sau cu o mana.

Inlesnirea circulatiei sangvine presupune irigarea creierului cu sange, ceea ce determina alungarea durerilor de cap, destinderea organismului si a psihicului.

Cu alte cuvinte, metodele cum sa faci masaj fac apel la creativitatea persoanei. Este indicat a se respecta instructiunile precizate mai sus si a nu se apasa prea puternic intrucat scopul masajului este acela de a relaxa organismul.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci masaj
#1

Cum sa faci masaj

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se aplica tinctura de propolis: sfaturi de medicina tradi? ionala

Cum se aplica tinctura de propolis. Propolisul este un produs apicol foarte eficient in tratarea multor boli si actioneaza ca un adevarat antibiotic. De aceea este considerat unul dintre cele mai puternice medicamente naturale.

Cum sa tratezi hemoroizii externi in conditii de casa ?