Cum se trateaza osteoartrita: schema eficienta de tratament

Cum se trateaza osteoartrita: schema eficienta de tratament

Osteoartrita reprezinta o afectiune ce presupune deteriorarea cartilajului protector si invelitor al suprafetelor articulare. Astfel, a cunoaste cum se trateaza osteoartrita inseamna a elimina desele dureri pe care le provoaca.

Osteoartrita, numita si osteoartroza, este forma cea mai des intalnita de artrita. Aceasta apare in general la persoanele de peste 50 de ani si, din fericire, in ziua de astazi exista tratamente eficiente care trateaza osteoartita.

Pentru tratarea osteoartritei se recomanda consultul doctorului, insa o schema de tratament eficienta ce solutioneaza cum se trateaza osteoartrita poate cuprinde urmatoarele elemente:

- administratea acetaminofenului sau a antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS) sub forma de unguente.

Acetaminofenul (sau paracetamolul) este un analgezic care poate fi administrat de persoanele ce nu pot suporta aspirina, avand proprietatea de a reduce durerea.

Fastum Gel Ketoprofen face parte categoria antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS) , iar actiunea acestuia consta in atenuarea inflamatiei si calmarea durerii. Alte medicamente nesteroidiene indicate sunt: Piroxicam si Ketonal.

-produse ce contin glucozamina sau condroitin. In acest caz, se recomanda calsulele "Glucozamina, Condroitina si MSM", recomandate pentru nutritia oaselor cu vitamine si minerale, Substantele continute fac parte din structura fundamentala a cartilajului oaselor (condroitinsulfatul) care ajuta astfel la refacerea cartilajului si protejeaza importiva substantelor toxice de la acest nivel.

-exercitiile fizice zilnice. Pe langa faptul ca exercitiile fizice constituie o resursa de sanatate pentru organism, asupra oaselor acestea actioneaza prin mentinerea mobilitatii articulare.

-scaderea in greutate. Este necesar a scadea in greutate pentru a nu stimula eroziunea oaselor prin frecare. Pe langa exercitiile fizice regulate, se recomanda o dieta sanatoasa si a nu se face exces de mancare.

-terapia cu caldura ori la rece. Indicate sunt compresele calde ori pungi cu gheata aplicate local, al caror rol este de a calma durerile osteoartritei.

-reducerea stresului suplimentar de la nivelul articular. In acest sens, sunt necesare modificari ale activitatilor fizice pentru a diminua pe cat posibil stresul articular: statul in picioare un timp mai indelungat, statul in vine, evitarea loviturilor articulare, leziunilor sau traumatismelor.

Aceasta schema de tratament impune cum se trateaza osteoartrita, insa aceasta este necesar a fi completata de control periodic la un medic specialist.

Acestea fiind spuse, cum se trateaza osteoartrita in mod eficient, este acum la indemana oricui. Deasemenea, pe langa aceasta schema de tratament, inotul sau mersul pe bicicleta sunt indicate, intrucat grabesc vindecarea.

Veți avea nevoie de:
  • Cum se trateaza osteoartrita
#1

Cum se trateaza osteoartrita

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se trateaza cancerul: cele mai moderne metode!

Cancerul este o maladie despre care se crede in mod general ca nu are leac. Tocmai din acest motiv, in acest articol se gasesc tratamente moderne care isi propun a solutiona acest aspect: cum se trateaza cancerul.

Cum sa faci sex anal: reguli si masuri de precautie