Cum se monteaza un bracket (croset) in clinica si de ce avem nevoie pentru asta?

Cum se monteaza un bracket (croset) in clinica si de ce avem nevoie pentru asta?

Fiecare dintre noi s-a gândit la un moment dat să îşi repare dantura prin aparatul dentar. Însă de multe ori lipsa de informaţii cu privire la cum se monteaza un bracket (croset) a schimbat decizia multora.

Procesul care ilustreaza cum se monteaza un bracket (croset) nu este unul foarte îndelungat, acesta durând între 1- 2 ore. Acestea creează un mic disconfort la nivelul dinţilor însă nu este nimic ieşit din comun.

Majoritatea persoanelor care au purtat vreodată aparat au amintiri foarte reale despre acest proces: cum se monteaza un bracket (croset) . Acestea se datorează faptului că procesul poate dura oriunde între 1 şi 2 ore.

Timpul de montare este atât de lung deoarece medicul trebuie să treacă prin numeroase etape pentru a se asigura că bracket-urile sunt montante corect pe dinţi. Multe persoane trăiesc cu impresia că bracket-ul se lipeşte simplu, doar în mijlocul dinţilor. Acest lucru nu stă chiar asa.

Locaţia exactă a fiecărui bracket este un factor extrem de important pentru a asigura că dinţii vor urma calea corectă pentru a alcătui forma finală. Procesul decurge în acest mod deoarece nu bracket-ul este cel care îndreaptă propriu-zis dinţii. Ceea ce dă forma finală a danturii este arcada, sau mai exact sârma de pe arcadă. Aceasta este proiectată pentru a reacţiona la căldura emanată de corpul uman cănd este trecută prin fiecare bracket. Modul final prin care se mişcă dinţii în forma finală este prin strâmtarea acestei sârme trecute prin bracket-uri. Dacă modul de plasare al bracket-ului nu este corectă, forma dinţilor nu va avea ordine planificată.

În timpul şedinţei la dentist, acesta îşi va lua un timp mai îndelungat pentru fiecare bracket, pentru a se asigura că acestea sunt lipite corect. Înainte de sigilarea lipiturii cu lampa de căldură, bracket-ul poate fi mutat în repetate rânduri pentru a se asigura poziţionarea corectă.

Noile cercetări în domeniu au adus la lumină noi modalităţi 3D care ne arata cum se monteaza un bracket (croset) care asigură locaţia exactă şi corectă a bracket-urilor dinaintea lipirii lor. Această metodă economiseşte din timpul alocat atât de doctor cât şi de pacient.

Majoritatea bracket-urilor sunt confecţionate din oţel inoxidabil, crom şi nichel, acestea reprezintă modelul clasic de aparat dentar. Este recomandat pentru persoanele trecute de vârsta mobilităţii dentare mari, fiind foarte rezistente, însă dezavantajul fiind cel al esteticii.

Pe cealaltă parte rezidă bracketurile din plastic, sau policarbonat (transparente) , acestea sunt practic invizibile însă dezavantajul major îl reprezintă fragilitatea.

Astfel, dacă lipsa informaţiilor cu privire la cum se monteaza un bracket (croset) a schimbat deciziile de-alungul timpului, acum decizia trebuie luată în cunoştinţă de cauză.

Veți avea nevoie de:
  • Cum se monteaza un bracket (croset)
#1

Cum se monteaza un bracket (croset)

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa faci masaj la piept: recomandatiile specialistilor

Pentru un raspuns corect la intrebarea cum sa faci masaj la piept e nevoie de urmarea unor pași din recomandările medicilor. Masajul acestei zone este benefică atât pentru circulația sanguină cât și pentru starea generală de bine.

Cum obtinem cardul de sanatate: instructiuni pas cu pas