Cum se face colonoscopia: pragatirea de procedura

Cum se face colonoscopia: pragatirea de procedura

Colonoscopia , este o metoda de diagnostic pentru afectiunile colonului . Cum se face colonoscopia si ce trebuie sa stim inainte de a o efectua , care sunt afectiunile care ne trimit la aceasta metoda de diagnostic si contraindicatiile ei .

Colonoscopia se efectueaza pentru depistarea polipilor , diverticulilor , hemoroizilor interni , cancer colonorectal , ulceratii . Se realizeaza cu ajutorul colonoscopului , pentru un diagnostic de certitudine .

Cum se face colonoscopia : pregatirea pentru procedura

Pentru reusita procedurii , pregatirea pentru colonoscopie este esentiala . Vizualizarea buna a peretilor intestinali depinde foarte mult de pregatirea si explicatia pacientului cum se face colonoscopia . Cu doua zile inainte de efectuarea investigatiei , pacientul va fi sfatuit sa consume alimente in cantitai reduse, sa evite consumul de legume sau fructe cu samburi . In zilele premergatoare colonoscopiei , nu se vor folosi suplimente cu fier, laxative , carbune medicinal sau clisma baritata . Cu o zi inainte de investigatie se va adopta un regim hidric , alcatuit din supe strecurate , ceaiuri , compot , apa minerala . Pana la pranz , pacientul poate consuma o friptura de pui . Dupa ora 16 din ziua premergatoare investigatiei , pacientului i se vor da 3-4 plicuri de Fortrans , fiecare plic de Fortrans se va dizolva intr-un litru de apa , iar solutia rezultata se va bea lent , o cana cu solutie la o jumatate de ora pentru a preveni aparitia greturilor, varsaturilor si a balonarilor . In ziua in care se efectueaza colonoscopia , pacientul nu va manca nimic pana la efectuare investigatiei . Pentru reducerea disconfortului din timpul procedurii se poate opta pentru sedare . In cabinetul unde se realizeaza colonoscopia , pe masa de examinare pacientul va fi asezat pe partea stanga ( decubit lateral stang ) cu genunchii indoiti la piept . Dupa realizarea sedarii si a calmantelor , medicul va efectua un tuseu rectal , dupa care va intoduce colonoscopul . Colonoscopul este un tub subtire , felxibil , care este prevazut la varf cu o camera video ce capteaza imaginile din interiorul intestinului si redate pe un monitor . Pe masura avansarii colonoscopului in intestin , medicul va introduce si aer pentru destinderea lumenului intestinal si va roti colonoscopul astfel incat sa poata fi vizualizate curburile si ansele intestinale . In timpul investigatiei pacientul poate simti disconfort si crampe abdominale . Medicul il va incuraja sa respire adanc pentru a relaxa musculatura abdominala . Procedura dureaza de la 15 - 40 minute , in functie de zona care trebuie vizualizata .

Am invatat cum se face colonoscopia sI cand se face aceasta investigatie , ca efectuarea ei pune un diagnostic foarte sigur . Nu vom evita efectuarea colonoscopiei in cazul recomandarii ei.

Veți avea nevoie de:
  • cum se face colonoscopia
#1

cum se face colonoscopia

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa-ti pastrezi erectia fara pastille?

Nu de putine ori se intampla ca barbatilor sa le dispara erectia. Motivele sunt diferitei, iar, in acest sens, este neaparata nevoie a cunoaste cum sa-ti pastrezi erectia in timpul actului sexual.

Cum se face endoscopia: protocolul procedurii