Cum se face avortul: alegem calea cea mai sigura

Cum se face avortul: alegem calea cea mai sigura

Prin dreptul la o viata libera, femeia se poate informa cum se face un avort. In trecut datorita metodelor empirice de a face un avort, multe femei si-au pus viata in pericol, o parte dintre ele pierzandu-si viata.

Pe langa clasicele metode de avort a aparut si avortul hormonal. Cum se face avortul hormonal, ne invata medicul obstretician. Exista inca tendinta unor femei de a folosi diferite medicamente, la sfatul unor prietene.

Cum se face avortul: alegem calea cea mai simpla

Avortul provocat se refera la intreruperea unei sarcini care nu a atins 28 saptamani de sarcina cu eliminarea unui produs de conceptie mort. Multe femei nu stiu cum se face un avort si riscurile la care se expun. Avortul la cerere se poate practica prin mai multe metode cum ar fi: avortul hormonal produs de catre pilula contraceptiva, este un avort timpuriu ce are loc in primele 10-14 zile de viata ale embrionului si avortul chirurgical care se efectueaza prin diferite metode chirurgicale si anume: Vacuum aspiratia este cea mai folosita metoda din Occident care se efectueaza intre saptamanile 6-12 de sarcina, cand copilul este format, sunt prezente mainile, picioarele, toate organele. Dilatarea si chiuretajul este metoda folosita in primul trimestru de sarcina. Se efectueaza sub anestezie prin dilatarea colului uterin si se evacueaza prin raclaj produsul de conceptie cu o chiureta ascutita. La noi in tara a fost cea mai folosita metoda pentru avortul la cerere. Dilatarea si evacuarea este o alta metoda folosita in trimestrul doi de sarcina. Tehnica consta in dilatarea cervixului, urmata de distrugerea mecanica si evacuarea partilor fetale. Dupa eliminarea fatului se foloseste o chiureta vacuum pentru a elimina placenta si resturile fetale. Laparotomia- operatia cezariana, se practica atunci cand a avut loc o eroare medicala la un avort prin dilatare si evacuare. Avortul terapeutic se practica atunci cand viata femeii este pusa in pericol prin: incombatibilitate Rh, diferite boli infectioase, anomalii genetice ale fatului. Cabinete de planificare familiala ajuta femeia sa foloseasca metode contraceptive pentru a preveni aparitia unei sarcini. Este mult mai usor folosirea unei metode contraceptive, decat efectuarea unui avort care poate avea urmari fizice si psihice.

Cum se face un avort numai medicul poate sugera femeii metoda pe care o va alege pentru efectuarea lui. Nu se vor accepta niciodata metode empirice de avort, medicamente luate la intamplare pentru a provoca intreruperea unei sarcini.

Veți avea nevoie de:
  • cum se face avortul
#1

cum se face avortul

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se face endoscopia: protocolul procedurii

Pentru investigarea anumitor simptome digestive: durere abdominala, varsaturi, dificultati la inghitire, medicul recomanda efectuarea endoscopiei. Pacientului i se va explica cum se face endoscopia pentru a colabora cu medicul.

Cum sa intrerupi o sarcina cu ajutorul medicamentelor?