Cum se calculeaza ciclul menstrual dupa calendar?

Cum se calculeaza ciclul menstrual dupa calendar?

Pentru a sti cum se calculeaza ciclul menstrual dupa calendar, se impune a face o precizare si anume ca inainte de a folosi aceasta metoda trebuie ca femeia sa tina o evidenta precisa a ciclurilor ei menstruale pe o perioada de minimum 6 luni.

Femeia invata cum se calculeaza ciclul menstrual, in general, pentru a sti care este perioada fertila in vederea conceperii unui copil sau, dimpotriva, pentru a evita aceasta situatie, deci ca metoda anticonceptionala.

Sa vedem cum se calculeaza ciclul menstrual in cele doua variante posibile: ciclu regulat sau neregulat. Durata ciclului variaza de la femeie la femeie, intre 25 si 35 de zile, iar pentru aceeasi femeie, daca variatia este mai mare de o zi atunci se considera ciclu neregulat. Se stie aproximativ sigur ca ovulatia are loc inainte cu 14 zile de inceperea ciclului. Spre exemplificare, daca ciclul este de 28 de zile, ovulatia are loc in ziua a 14-a iar perioada fertila este intre zilele 9 si 16. Se observa ca perioada fertila incepe cu 5 zile inainte de ovulatie - spermatozoizii pot trai pana la 5 zile in uter si trompe - si se termina la 2 zile dupa - ovulul traieste aproximativ 24 de ore. In cazul ciclului neregulat calculul se complica putin. Din evidenta celor 6 luni anterioare, se ia in calcul durata cea mai mica si cea mai mare a ciclului, sa zicem 24 si 30. Avand in vedere cele spuse anterior, ovulatia poate avea loc intre zilele 24-14=10 si 30-14=16, deci intre a 10-a si a 16-a zi. Deci perioada fertila va fi intre zilele 10-5=5 si 16+2=18, deci intre ziua a 5-a si ziua a 18-a. AVANTAJE: este o metoda nepericuloasa, naturala, nu costa, nu este necesara nici o interventie asupra corpului, nu are efecte secundare. DEZAVANTAJE: necesita o monitorizare relativ indelungata inainte de utilizare (6 luni) , in cazul utilizarii ca metoda anticonceptionala intervalele de abstinenta sunt destul de lungi (10-15 zile) , nu este foarte precisa, mai ales in cazul unui ciclu menstrual neregulat. In epoca informatica in care traim exista, desigur, si programe care ajuta la tinerea evidentei si chiar calculeaza sexul copilului sau data nasterii lui! Programele pot fi online sau se pot instala pe computerul propriu si sunt, in general, gratuite. Unul dintre cele mai bune il puteti gasi aici: http: //www. calendarmenstrual. ro/ In aceasta situatie, nu mai este necesar sa stiti cum se calculeaza ciclul menstrual!

Exista si aplicatie pentru telefonul mobil: My Ovulation Calculator. Functie de telefonul din dotare, il puteti descarca de pe Google Play (pentru Android) sau App Store (pentru iOS)

Veți avea nevoie de:
  • Cum se calculeaza ciclul menstrual
#1

Cum se calculeaza ciclul menstrual

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa faci un oral de senzatie: sfaturi de la sexolog

Cele mai pertinente sfaturi despre cum sa faci sex, in principal, si cum sa faci sex oral de senzatie, in particular, le primesti de la un sexolog. Dar si in acest caz sfaturile sunt de ordin general, detaliile le descoperi singur.

Cum sa faci cel mai simplu un server CS 1.6?