Cum sa intrerupi o sarcina cu ajutorul medicamentelor?

Cum sa intrerupi o sarcina cu ajutorul medicamentelor?

Decizia de a face avort apartine numai femeii, iar un dialog cu medicul ginecolog va hotari cum sa intrerupi o sarcina, fie ca este o sarcina nedorita sau impusa de diferite probleme medicale.

Inainte de a intrerupe o sarcina, femeia poate cere consiliere psihologica si explicatii despre cum sa intrerupi o sarcina excluzand calea chirurgicala (chiuretajul) folosind medicamente si riscurile acesteia.

Cum sa intrerupi o sarcina cu ajutorul medicamentelor

Avortul medicamentos este o procedura care foloseste medicamente pentru intreruperea sarcinii, se poate realiza la spital sau domiciliu. Cand se opteaza pentru intreruperea unei sarcini prin medicamente, inainte de a efectua procedura , va avea loc un dialog cu medicul despre antecedentele medicale ale gravidei, se va face o ecografie pentru a stabili varsta sarcinii, deoarece un avort prin medicatie nu se face mai tarziu de 5 saptamani de la data ultimei menstruatii. Nu se face avort medicamentos daca la ecografie medicul depisteaza o sarcina extrauterina, cand exista alergii la medicamentele care se administreaza pentru avort, sarcina este prea avansata, exista riscul unor sangerari, gravida foloseste anticoagulante, are sterilet, nu poate reveni la consult dupa avortul medicamentos sau nu poate ajunge in maxim doua ore la cabinet in caz de urgenta. Gravida care opteaza pentru intreruperea sarcinii cu ajutorul medicamentelor la domiciliu, va apela la consultul medical de urgenta daca: sangerarea nu incepe in 48 ore de la administrarea misoprostolului, existand posibiliatatea de avort incomplet sau ca acesta sa nu se fi produs, cand exista o sangerare masiva, febra peste 38 grade, durerile nu se atenueaza la administrarea calmantelor. Pentru a avea siguranta ca avortul sa efectua complet, sa va consulta medicul ginecolog pentru confirmare. Avortul medicamentos, ulterior nu are efecte adverse femeia putand avea o alta sarcina, nu se va efectua acest tip de avort daca femeia alapteaza. Femeile care vomita mai devreme de 2 ore dupa administrarea misoprostolului vor sti ca exista riscul ca acesta sa nu se fi absorbit si se vor prezenta la cabinetul medical existand si varianta injectarii medicamentului pe cale vaginala. Dupa administrarea misoprostolului, femeia nu va parasi domiciliul si va sta la caldura. Menstruatia va reveni in 4-6 saptamani de la producerea avortului medicamentos, in acest timp existand risul de a ramane insarcinata.

Cum sa intrerupi o sarcina excluzand calea chirurgicala, avortul medicamentos este metoda care nu necesita anestezie, se poate practica la domiciliu, dar ca oricare alta procedura de avort are riscurile si beneficiile ei.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa intrerupi o sarcina
#1

Cum sa intrerupi o sarcina

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se face avortul: alegem calea cea mai sigura

Prin dreptul la o viata libera, femeia se poate informa cum se face un avort. In trecut datorita metodelor empirice de a face un avort, multe femei si-au pus viata in pericol, o parte dintre ele pierzandu-si viata.

Cum sa faci un implant dentar: procedura