Cum sa faci un implant dentar: procedura

Cum sa faci un implant dentar: procedura

Dintii lipsa pot afecta modul in care o persoana mananca, vorbeste sau arata. In acelasi timp pot compromite sanatatea generala a cavitatii bucale a unei personae, determinand o suprasolicitare a dintilor vecini.

Multi oameni considera ca puntile si coroanele traditionale sunt nu numai incomode si limitative, dar nici nu furnizeaza functionalitatea permanenta pe care o asteapta ei de la un dinte inlocuitor.

Implanturile dentare sunt o optiune eficienta pentru inlocuirea dintilor. Datorita implantologiei, pacientii pot obtine restaurari functionale ale dintilor care sa si dureze. Primul pas in implantologie este inserarea implantului. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima strcutura radacinii dintilor naturali. Acestea sunt in asa fel asezate, direct in maxilarul pacientului, incat sa ofere un suport stabil si sigur pentru dintii inlocuitori.

Vom vedea mai jos cum sa faci un implant dentar.

In ziua procedurii, se administreaza un anestezic local in zona de tratament inainte de a incepe operatie pentru inserarea implantului. Pacientii care doresc un confort suplimentar si calm in timpul procedurii, pot opta pentru analog-sedarea superficiala anestezica.

Dupa ce pacientul este pregatit pentru implant, se face o incizie in gingia pacientului pentru a expune osul de dedesubt. Folosind instrumente special, se creeza apoi o cavitate in os si se introduce implantul din titan. In cele din urma, gingia este cusuta si urmeaza o perioada de vindecare, in care implantul de titan se sudeaza natural de os, creand o baza sigura si puternica pentru dintele inlocuitor. Perioada de vindecare dureaza in mod normal 4 - 6 luni. Dupa integrarea osoasa a implantului dentar, medicul va atasa un dinte artificial, special creat, de implant. Dintii inlocuitori pot fi cimentati, insurubati sau mobili, in functie de preferintele pacientului.

Dezavantajul metodei clasice este reprezentat de timpul necesar sin prima zi de tratament pana in clipa in care se aplica coroana de ceramica. Uneori trebuie asteptat chiar si 6 luni, asta, in conditiile vietii trepidante pe care o traim. In acest interval in care pacientul poarta o proteza provizorie pot sa apara o serie de problem de ordin general care pot amana tratamentul, sa il treaca pe plan secundar.

Penrtu a intretine un bun rezultat este sufficient periajul dentar si utilizarea atei dentare.

In prezent asistam la o explozie a restaurarilor prin implante dentare, lucru care reprezinta o evolutie pozitiva atat in starea de sanatate orala cat si in cresterea standardelor tratamentelor.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci un implant dentar
#1

Cum sa faci un implant dentar

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa intrerupi o sarcina cu ajutorul medicamentelor?

Decizia de a face avort apartine numai femeii, iar un dialog cu medicul ginecolog va hotari cum sa intrerupi o sarcina, fie ca este o sarcina nedorita sau impusa de diferite probleme medicale.

Cum sa utilizezi Aloe Vera: medicina populara