Cum sa faci masaj la piept: recomandatiile specialistilor

Cum sa faci masaj la piept: recomandatiile specialistilor

Pentru un raspuns corect la intrebarea cum sa faci masaj la piept e nevoie de urmarea unor pași din recomandările medicilor. Masajul acestei zone este benefică atât pentru circulația sanguină cât și pentru starea generală de bine.

Modul cum sa faci masaj la piept nu se rezumă la un singur procedeu, ci la o suită de acțiuni succesive care duc la o mai bună tonifiere și circulație în zonă. Printr-un regim de viață sănătos combinat cu acest masaj se pot atinge rezultate extraordinare.

Poate că la prima vedere cum sa faci masaj la piept nu pare a avea importanță deoarece nimeni nu se așteaptă ca zona aceasta să fie una ce conține tensiune. În ciuda acestui fapt, pieptul conține tensiune fizică și totodată emoțională. Urmând sfaturile se poate ajunge la o circulație mai bună, un tonus muscular de invidiat și o respirație mai curată și mai consistentă în oxigenare.

Pentru început trebuie să luați poziția culcat, cu ochii închiși, picioarele întinse perfect. Dacă vă faceți masaj singura veți sări peste pasul următor, însă dacă veți face masaj partenerului, acesta va trebui să țină mâinile relaxate pe lângă corp.

Se va sta în genunchi sau în picioare la dreapta celui masat. Se va odihni mâna dreaptă a celui masat în mâna dreaptă a ”masseurului”. Mâna stângă a masseurului va fi poziționată în mijlocul pieptului celui masat, deasupra inimii. Mâinile astfel poziționate vor fi lăsate pentru câteva secunde pentru a crea un echilibru de energie care îl va pregăti pe masat pentru următoarele etape (se va obișnui cu forța, temperatura și atingerea masseurului) .

Se va aplica ulei de masaj, sau de măsline, cu atenție. Acesta se va aplica pe mâinile celui care masează fără a picura pe corpul celui masat. Uleiul se încălzește astfel între mâini înainte de aplicare.

Menținând poziția lângă cel masat se vor plasa ambele mâini în mijlocul pieptului la capătul sternului.

Pentru modul cum sa faci masaj la piept este important să se miște mâinile prin alunecare în sus și în josul pieptului. Înainte de a ajunge la oasele gâtului se vor despărți degetele înspre umeri, continuând să se aplice presiune fermă dar nu excesivă.

Când mâinile ajung la umeri, acesea se vor împinge peste și pe dedesubtul zonei umerilor, coborând în jos spre antebraț. Se masează prin mișcări circulare antebrațul, după care se va urca prin alunecare spre zona coastelor pornind de la zona axilelor. Se vor aluneca astfel mâinile ferme, până la capătul coastelor. De aici se vor împinge din nou spre zona pieptului.

Întregul ciclu se va repeta de câte ori e nevoie pentru relaxarea mușchilor pectorali.

Pentru un mod relaxant de a face masaj la piept corect și după sfaturile specialiștilor e nevoie să se urmeze câțiva pași care vor conferi confort și relaxare. Totul depinde de modul de acțiune al mâinilor și de fermitatea folosită.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci masaj la piept
#1

Cum sa faci masaj la piept

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa faci sex la telefon: diversificati-va relatia !

Pentru că rutina se instalează în dormitoarele tuturor, la distanță, este important să se experimenteze diverse metode de a înlătura plictiseala. Cum sa faci sex la telefon este o modalitate de a combate plictisealea și distanța.

Cum se monteaza un bracket (croset) in clinica si de ce avem nevoie pentru asta?