Cum obtinem cardul de sanatate: instructiuni pas cu pas

Cum obtinem cardul de sanatate: instructiuni pas cu pas

Il asteptam de atata timp si acuma in sfarsit a inceput sa se distribuie cu ajutorul Postei Romane. Cum obtinem cardul de sanatate, ca sa beneficiem de servicii medicale cu ajutorul lui dupa 1 ianuarie 2015

Cum obtinem cardul de sanatate, o necesitate de rezolvat, pentru a folosi banii care sunt virati ca taxe la casa nationala de sanatate. Este recomandabil sa folosim serviciile medicale care se deconteaza.

Un card la fel de valoros ca cel bancar

Incepand cu anul 2015, pentru relatiile cu medicii si farmacistii, trebuie sa folosim obligatoriu cardul de sanatate, care functioneaza la fel ca un card de debit bancar, dar la care nu se percep comisioane si nu exista limita pentru suma folosita .

Cum obtinem cardul de sanatate, este o problema pe care o putem rezolva relativ destul de usor.

Trebuie sa ne inarmam totusi cu rabdare, pentru ca sunt formalitati care nu se pot rezolva pentru fiecare pas in aceeasi zi.

Prima data trebuie sa obtinem de la serviciul unde lucram, o adeverinta care sa arate ca s-au virat sumele din salariu la casa nationala de sanatate, de la facultate daca persoana este studenta, si de la casa de pensii pentru aceasta categorie de oameni.

Cu aceasta dovada ne prezentam la medicul de familie, care ne elibereaza la randul sau alta adeverinta, ce trebuie depusa la casa de asigurare de sanatate de care apartinem cu domiciliul.

Aici se completeaza formularele aferente acestei institutii, urmand ca la finalul depunerii tuturor documentelor, respectiv formulare tipizate, copie dupa cartea de identitate, sa obtinem un termen aproximativ in care sa primim acest card prin posta.

Pentru distribuirea cardului de sanatate european, se apeleaza la firme de curierat care aduc cardul acasa si daca nu au cui sa il predea, lasa un aviz la cutia postala, pe care este precizata adresa si programul de unde se poate ridica acest card personal sau prin imputernicit.

Aceeasi procedura o aplica si posta romana pentru distributia cardurilor, cu specificatia ca la posta o persoana din familia celor care au primit cardurile si care sta la acelasi domiciliu cu acestia, poate ridica si pentru ceilalti membri de familie care stau in aceeasi locuinta.

In situatia actuala, deja cum obtinem cardul de sanatate, este o intrebare obligatorie, ca si folosirea lui.

Cum obtinem cardul de sanatate, procedura simpla, de durata, dar cu avantajul suprem, accesul la serviciile de sanatate. Chiar daca ne dorim sa il folosim cat mai rar, trebuie sa il avem.

Veți avea nevoie de:
  • Cum obtinem cardul de sanatate
#1

Cum obtinem cardul de sanatate

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se monteaza un bracket (croset) in clinica si de ce avem nevoie pentru asta?

Fiecare dintre noi s-a gândit la un moment dat să îşi repare dantura prin aparatul dentar. Însă de multe ori lipsa de informaţii cu privire la cum se monteaza un bracket (croset) a schimbat decizia multora.

Cum sa faci masaj erotic iubitului?