Cum se mananca semintele de in pentru sanatate si silueta?

Cum se mananca semintele de in pentru sanatate si silueta?

Semințele de in sub diversele forme în care se găsesc reprezintă unul dintre cele mai bune remedii pentru sănătate și pentru o dietă de invidiat. Pentru a afla cum se mănâncă semințele de in citește în continuare in acest articol.

Semințele de in sunt promovate încă de pe vremea lui Carol cel Mare. Acesta, cunoscând numeroasele beneficii ale semințelor de in, a pus în vigoare o lege prin care supușii săi erau obligați sa știe cum se mănâncă semințele de in.

Structura semințelor de in este una complexă. Au un înveliș tare, o culoare variată de la maro roșcat la un auriu asemănător spicelor de grâu numai bune de cules și o mărime mai mare decât semințele de susan. Planta semințelor de in provine de pe meleaguri îndepărtate cum ar fi China respectiv Egiptul Antic.

Oamenii de știință fac o mulțime de cercetări în ceea ce privesc beneficiile semințelor de in. Acestui studiu se alătură și specialiștii în nutriție care dezvăluie faptul că rezultatele își fac apariția doar în momentul în care știm cum se mănâncă semințele de in, în mod corect. Rezultatele studiilor ne confirmă că semințele de in sunt un mod de prevenire a bolilor cronice cu care tot mai multe persoane se luptă zi de zi. Cancerul este una dintre cele mai grele boli pentru care încă nu s-a găsit un remediu sigur. Alături de cancer se pot enumera și bolile cardiovasculare și diabetul. Singurul mod de prevenire pentru aceste boli sunt semințele de in.

Semințele de in devin tot mai răspândite datorită promovării de care au avut parte în ultimii ani. Cum se mănâncă semințele de in ne explică specialiștii, dar pe lângă acest detaliu, tot ei ne spun și despre beneficiile care ne sunt aduse în momentul consumului.

Specialiști spun că este important ca semințele de in să fie măcinate înainte de consum deoarece învelișul lor extrem de tare nu poate fi digerat. Foarte răspîndit este și uleiul din semințe de in. Este recomandat ca semințele de in să nu fie consumate sub această formă deoarece în procesul tehnologic se distrug fibrele. Pentru a vedea efectele benefice asupra siluetei dar și asupra sănatații trebuie să consumăm cate o lingură de semințe de in măcinate în fiecare zi.

Există cateva moduri în care putem consuma această cantitate în fiecare zi. Semințele de in măcinate pot fi presărate peste cerealele de la micul dejun sau diverse salate, pot fi amestecate cu iaurt, sau introduse în compoziția pentru clătite, brioșe, pâine sau pandișpan.

Semințele de in bogate în fibre, acizi grași omega 3 cunoscut sub numele de acid alfa-linoleic, proteine, vitamine și multe altele duc la o siluetă de invidiat. Pentru rezultate bune trebuie să știm cum se mănâncă semințele de in.

Veți avea nevoie de:
  • cum se mananca semintele de in
#1

cum se mananca semintele de in

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa slabesti vara: sfaturi pentru concediu

Pentru a găsi rapsunsul la întrebarea cum să slăbești vara avem nevoie de sfatul specialiștiolor. Aceștia spun că anotimpul prielnic pentru a slăbi este vara, deoarece piețele sunt pline de fructe și de legume, perfecte pentru a slăbi.

Cum sa slabesti rapid si fara mari eforturi?