Cum sa slabesti dupa nastere: sfaturile dietologului

Cum sa slabesti dupa nastere: sfaturile dietologului

Este absolut normal ca femeile dupa ce au nascut sa-si dorească sa slăbească. In acest sens, articolul de fata soluționeaza aspectul cum sa slabesti dupa nastere fara a-ti fi afectata sanatatea.

In general, mintea tuturor proaspetelor mamici este cum sa slabesti dupa nastere, insa in aceasta perioada nu este indicat a adopta acelasi regim folosit inainte de a ramane insarcinata, ci este nevoie a proteja sanatatea.

Primul pas cum sa slabesti dupa nastere are in vedere exercitiile fizice.

In cazul in care nasterea a decurs fara complicatii si pe cale naturala, atunci este bine ca proaspetele mamici sa se apuce deja de exercitii fizice. Este recomandat ca exercitiile fizice sa fie usoare si la aproximativ o luna dupa nastere, intrucat practicarea acestor exercitii, in prima faza, vor elimina intre 4 si 5 kg in scurt timp.

Daca nasterea s-a produs prin cezariana ori au avut loc anumite complicatii, este recomandat si in cazul acesta a se practica exercitii fizice usoare, insa dupa jumatate de an de la nastere.

Importanta deasemenea, atat in cazul sanatatii organismului cat si in cazul slabirii dupa nastere, este si o dieta sanatoasa.

In acest caz, glucidele, lipidele si proteinele sunt esentiale. Proteinele sunt niste nutrienti imporanti care, in aceasta perioada, este necesat a fi suplimentati. Se recomanda consumarea proteinelor din carne slaba, lactate, oua, nuci si leguminoasele. Lactatele trebuie introduse in dieta si consumate zilnic datorita aportului de calciu, un mineral extrem de important perioada aceasta, de dupa nastere.

Glucidele fiind principala sursa de energie a dietei, se recomanda ca acestea sa fie aduse din surse cat mai putin rafinate, si avem un vedere urmatoarele: painea, cerealele integrale, legumele ( indicate acelea cat mai colorate) si deasemenea fructele de sezon.

In cazul lipidelor, este recomandat a se includ in dieta acizii grasi polinesaturati din peste gras, iar aici enumeram: somonul, sardinele, tonul sau macroul. Acesti acizi pot fi deasemenea din semninte sau fructe oleaginoase.

Dieta completata de exercitiile fizice solutioneaza cum sa slabesti dupa nastere, insa in aceasta perioada este esential necesarul ridicat de vitamine precum D, B sau acid folic, deasemenea calciu si zinc.

Intr-o alta ordine de idei, dieta tinuta conform indicatiilor este o cale rapida si sigura cum sa slabesti dupa nastere si nici exercitiile fizice nu sunt de evitat. Se recomanda hidratarea intensa si o atitudine pozitiva.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa slabesti dupa nastere
#1

Cum sa slabesti dupa nastere

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa slabesti 6 kg fara sa te infometezi ?

Cum sa slabesti 6 kg fara sa te infometezi in doua saptamani. Asa cum spune si Doctorul Dukan in cartea sa, care a avut un mare succes in Franta, in care acesta ne indruma sa urmam niste etape.

Clarificam : Cum sa slabesti in decurs de 5 zile!