Cum sa calculezi efortul ca sa slabesti?

Cum sa calculezi efortul ca sa slabesti?

Cu toții ne-am lovit de dorința de a slăbi la un moment dat în viață. Cel mai important lucru când calculăm cât trebuie să slăbim este cum sa calculezi efortul întrucât acesta deține controlul asupra volumului pierdut.

Pentru a afla cum sa calculezi efortul cu scopul de a pierde în greutate e nevoie doar de a lua în considerare anumiți factori variabili. O data cu delimitarea acestora, calculul este foarte simplu și îndrumă exact spre ajustarea meselor.

În funcție de intensitatea efortului acesta se încadrează în diferite moduri cum sa calculezi efortul.

Când vine vorba de arsul caloriilor opţiunile pentru activităţi nu au limite. Din cauza numărului mare de opţiuni pentru activităţi fizice nu există o formulă magică de aplicat. Singura soluţie rămânând echivalentul metabolic al activităţii, sau MET în engleză. Fiecare activitate are o valoare MET care cântăreşte valoarea de oxigen consumată într-o anumită activitate. Prin implementarea valorii MET într-o formulă se poate afla cum sa calculezi efortul.

Pentru acest calcul simplu va fi nevoie de un simplu calculator şi un cântar. Cu ajutorul acestor instrumente simple se va formula tot ce este nevoie pentru un calcul exact.

Pasul întâi este calculul kilogramelor. Aici va fi nevoie de cântarul specificat în partea de instrumente. De recomandat este cântarul digital întrucât va produce rezultate mai exacte. În cazul în care nu deţineţi un cântar este important de reţinut că toate farmaciile sunt echipate cu sisteme de măsurare a greutăţii.

Pasul doi este căutarea valorii MET a activităţii sportive făcute. Aceste valori se pot găsi prin simpla accesare a motorului de căutare. Valorile corecte se pot găsi pe site-urile specifice de fitness sau sănătate. Spre exemplu, mersul cu rolele are o valoare de 6.

Pentru pasul trei este înmulţirea valorii MET cu numărul de kilograme. Astfel, dacă cineva are de exemplu 50 de kilograme şi se decide să meargă cu rolele rezultatul fiind 300.

Acest produs se va înmulţi cu numărul de ore pentru a găsi exact numărul de calorii arse în timpul efortului. De exemplu pentru o jumătate de oră de mers cu rolele se va înmulţi 300 cu 0,5, iar rezultatul va fi 150. Acesta este numărul de calorii consumate.

Atenţie! Cel mai important lucru în acest calcul este greutatea exactă, fără a se îndepărta valori sau adăuga.

În concluzie cum sa calculezi efortul cu scopul de a slăbi nu este o bătaie de cap atât de mare precum se crede. Cu doar câteva informaţii se poate dezvolta o formulă personalizată pentru fiecare.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa calculezi efortul
#1

Cum sa calculezi efortul

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa slabesti fara risc pentru sanatate: dieta utila

Metodă cum să slăbeşti fără risc pentru sănătatestudiată, aprofundată, verificată şi cu rezultate garantate. Dacă vreţi cu adevărat să slăbiţi fără riscuri, trebuie să încercaţi această dietă.

Cum sa slabesti fara pastille: acceleram metabolismul