Oftalmologii ne sfatuiesc: Cum aplicam lentilele de contact

Oftalmologii ne sfatuiesc: Cum aplicam lentilele de contact

Cum aplicam lentilele de contact pentru a nu irita un organ atat de important pentru noi: ochiul? Este important sa raspundem la aceasta intrebare deoarece lentilele aplicate gresit pot duce la consecinte severe.

Cum aplicam lentilele de contact daca nu am mai facut niciodata acest lucru? Prin simpla urmare a pasilor de mai jos, aplicarea se realizeaza rapid, fara efort si fara riscul unor infectii.

Cum aplicam lentilele de contact simplu si rapid? Inainte de a face acest lucru, este necesar ca lentilele sa fie pastrate intr-un mediu corespunzator atunci cand nu sunt folosite. Ele pot fi stocate intr-o solutie speciala destinata acestui lucru. Solutia contine compusi care mentin lentilele curate si dezinfectate. Cei care folosesc lentile dispensabile, trebuie sa le arunce la data expirarii. Aceste lentile sunt fie pentru uz zilnic, saptamanal sau lunar. Termenul de garantie este specifical pe ambalaj si niciodata nu trebuiesc purtate mai mult decat este recomandat de catre producator. Primul lucru pe care trebuie sa il stim cand vrem sa invatam cum aplicam lentilele de contact este faptul ca mainile noastre trebuie sa fie curate inainte de incepe acest proces. O spalare cu sapun nu este suficienta si este nevoie de clatire minutioasa pentru a indeparta orice urma de sapun de pe maini. Mainile se usuca cu un prosop din bumbac, care nu lasa scame dupa uscare. Lentilele se aplica pe rand la fiecare ochi si trebuiesc urmarite specificatiile producatorului pentru a vedea care lentila este pentru ochiul stang si care este pentru ochiul drept. Lentila se tine pe degetul aratator, cu partea deschisa in sus. Se indeparteaza usor pielea din jurul ochiului cu ajutorul mainii nefolosite pentru a tine lentila. Apoi, lentila se aplica foarte gentil, fara a face miscari bruste. Deseori, ajuta daca privim in sus cand facem acest lucru. Lentila trebuie sa fie centrata pe iris. Ea aluneca usor pe globul ocular, deci poate fi mutata daca este nevoie. Orice senzatie de disconfort nu este un semn bun si lentila trebuie indepartata si curatata inainte de a incerca o noua aplicare. Dupa ce s-a fixat in loc, se clipeste usor, pentru a nu misca lentila din pozitia ei corecta. Dupa aceea, procesul se repeta exact la fel si pentru celalalt ochi.

La indepartarea lentilelor, trebuie sa avem o solutie speciala pentru ochi, care va lubrifia zona si va facilita alunecarea lentilei. Desi nu este un pas obligatoriu, este indicat pentru a facilita operatiunea de indepartare.

Veți avea nevoie de:
  • Cum aplicam lentilele de contact
#1

Cum aplicam lentilele de contact

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum tratam cel mai efficient hepatita B?

Stiati ca hepatita B este o boala care nu doare ? O persoana infectata nu are , de cele mai multe ori , nici un fel de simptome care sa anunte ca este purtator al virusului hepatic B . Am sa descriu in cele ce urmeaza cum sa tratam hepatita B .

Cum se trateaza hernia: reconadarile medicului