Cum tratam cel mai efficient hepatita B?

Cum tratam cel mai efficient hepatita B?

Stiati ca hepatita B este o boala care nu doare ? O persoana infectata nu are , de cele mai multe ori , nici un fel de simptome care sa anunte ca este purtator al virusului hepatic B . Am sa descriu in cele ce urmeaza cum sa tratam hepatita B .

In Romania exista foarte multe persoane care sunt infectate cu virusul heptitei B , dar care nu sunt diagnosticate . Cum sa tratatam hepatita B , decat prin prezentarea la medic pentru diagnosticarea ei .

Cum sa tratam cel mai eficient hepatita B

Hepatita B , numita si hepatita serica , este cea mai grava forma de hepatita . Virusul hepatitei B este responsabil de producerea bolii . Infectarea se face prin contact sexual neprotejat cu o persoana infectata , prin folosirea acelor de seringa infectate sau lame de barbierit , prin transfuzii de sange sau de la mama purtatoare la fat in timpul nasterii . Perioada de incubatie este cuprinsa intre 4 si 25 de saptamani , cand o persoana infectata este purtatoare si nu stie . In acest interval poate transmite virusul persoanelor cu care intretine raporturi sexuale neprotejate , sau imparte acelasi ac pentru injectare de droguri , prin folosirea truselor de manichiura nesterilizate , sau la stomatologul care nu sterilizeaza corect instrumentarul . Hepatita B nu se ia prin folosirea obiectelor personale (cana , tacam ) . Cel mai eficient mod , cum sa tratam hepatita B , este profilaxia bolii si anume evitare contactelor sexuale cu persoane necunoscute , folosirea prezervativelor in cazul existentei mai multor parteneri sexuali , atentie sporita cand se efectueaza un tratament medical injectabil , asistenta trebuie sa deschida seringa in fata pacientului , evitarea folosirii truselor de manichiura nesterilizate . Un alt mod de profilaxie este vaccinarea impotriva virusului hepatitei B , vaccin eficient pentru 5 ani de zile . Tratamentul hepatitei B nu poate incepe inainte ca diagnosticul sa fie pus de catre medicul specialist , prin recoltarea de sange si certitudinea existentei virusului hepatic B . In cazuri mai grave , cand s-a evidentiat existenta virusului B , medicul va putea dispune si realizarea unei biopsii a ficatului , care consta in prelevarea unei mici portiuni din ficat , pentru a fi examinta la microscop . Exista numeroase "voci" care ne invata cum sa tratam hepatita B folosind ceaiuri , diverse retete miraculoase . Nu exista nici un tratamnet care sa vindece 100% infectiile cu virus hepatic B . Daca virusul persista , medicul poate recomanda un agent antiviral numit interferon . Odiha , o dieta bogata , hepatoprotectoare , pentru a proteja si repara celule afectate ale ficatului , interzicera consumului de alcool , ajuta la refacera ficatului .

Am invatat ca cel mai eficient mod de a sti cum sa tratam hepatita B , este profilaxia . Profilaxia , adica prevenirea imbolnavirii , este cea mai simpla , eficienta si sigura metoda de a nu ne inbolnavi .

Veți avea nevoie de:
  • Cum tratam hepatita B
#1

Cum tratam hepatita B

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se trateaza chisturile ovariene, carei institutii medicale sa va adresati

Despre sanatatea femeii s-au scris si dezbatut un numar foarte mare si variat de subiecte. Cum sa tratezi chisturile ovarelor , tot mai multe femei se confrunta cu aceasta problema care de multe ori duce la infertilitate lasand un gol .

Oftalmologii ne sfatuiesc: Cum aplicam lentilele de contact