Cum se trateaza hernia: reconadarile medicului

Cum se trateaza hernia: reconadarile medicului

"Cum se trateaza hernia" este o intrebare care ii supara pe toti cei care sunt deranjati de durerile acestei boli. Din fericire, hernia poate fi tratata cu ajutorul unei interventii chirurgicale deloc complicate.

Pentru a sti cum se trateaza hernia, trebuie sa adunam un minim de cunostinte cu privire la factorii care o cauzeaza, precum si la modurile in care ea se manifesta. Aditional, este necesara cunoasterea metodelor de preventie.

Inainte de a descoperi cum se trateaza hernia, trebuie sa stim ce este ea de fapt. Hernia se manifesta atunci cand un organ se impinge printr-o deschizatura a muschilor sau a tesutului care il tine in loc. Spre exemplu, intestinele pot trece printr-o zona slabita a peretelui abdominal. De fapt, hernia abdominala este cea mai raspandita forma a acestei afectiuni. Desi majoritatea herniilor nu sunt letale, ele nu se vindeca de la sine si este nevoie de o interventie chirurgicala pentru a preveni pericolul mortal.

Pentru a sti cum se trateaza hernia, trebuiesc cunoscute simptomele ei. Umflaturile sunt cel mai comun semn al unei astfel de boli. Printre simptome, amintim si de durerile si senzatia de disconfort in zona afectata (de regula, partea de jos a abdomenului) , mai ales cand persoana bolnava se apleaca, tuseste sau ridica greutati. Senzatia de presiune si greutate in zona abdominala este si ea un simptom.

Desi prevenirea slabirii muschilor nu este intotdeauna un lucru posibil, este bine sa se evite stresul aplicat asupra corpului. Persoanele care nu fumeaza, au mai putine sanse de a avea hernie. O tuse persistenta si suparatoare ar trebui consultata de un medic. Greutatea corporala conteaza si ea in aceste situatii. De asemenea, pentru a nu ajunge la dezvoltarea unei hernii, este bine ca greutatile sa fie ridicate prin aplicarea presiunii asupra genuchilor, si nu a spatelui.

Inainte de a trata hernia, este necesara o examinare din partea unui medic specialist. Hernia hiatala, de exemplu, se depisteaza cu ajutorul razelor X sau a unei endoscopii. Aceste teste permit medicului sa descopere locatia stomacului si, prin urmare, a zonei afectate de aceasta boala. In functie de severitatea simptomelor si de marimea herniei, este posibil ca interventia chirurgicala sa nu fie necesara si ca o simpla schimbare a regimului alimentar sa fie suficienta.

Oricare ar fi cauzele umflaturilor de pe corp (fie ca sunt sau nu cauzate de hernie) , o examinare medicala este necesara. Este posibil ca simptomele sa duca, de fapt, la o boala mult mai grava.

Veți avea nevoie de:
  • cum se trateaza hernia
#1

cum se trateaza hernia

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Oftalmologii ne sfatuiesc: Cum aplicam lentilele de contact

Cum aplicam lentilele de contact pentru a nu irita un organ atat de important pentru noi: ochiul? Este important sa raspundem la aceasta intrebare deoarece lentilele aplicate gresit pot duce la consecinte severe.

Cum apare cancerul de san: metode de profilaxie