Cum se trateaza chisturile ovariene, carei institutii medicale sa va adresati

Cum se trateaza chisturile ovariene, carei institutii medicale sa va adresati

Despre sanatatea femeii s-au scris si dezbatut un numar foarte mare si variat de subiecte. Cum sa tratezi chisturile ovarelor , tot mai multe femei se confrunta cu aceasta problema care de multe ori duce la infertilitate lasand un gol .

Datorita existentei pe piata a unei alimentatii neadecvate , a stresului , exista un numar foarte mare de femei care se confrunta cu chisturi ovariene. Cum sa trateaza chisturile ovarelor si unde, va voi relata in continuare.

Cum sa tratezi chisturile ovariene , carei institutii medicale sa va adresati?

Pentru a putea intelege aceasta boala , am sa prezint un scurt istoric despre ovare si rolul lor. Ovarele sunt glandele sexuale ale femeii in numar de doua , situate in micul bazin , fac lagatura cu uterul prin trompele Falopiene. In fiecare luna cate un ovar pe rand, elimina cate un ovul care ajuns la maturitate se numeste folicul si care daca vi fi fecundat va forma embrionul si va ajunge in uter prin trompa Falopiana, iar daca nu va fi fecundat se va dizolva. Tot ovarul secreta si estrogenul , hormon care defineste caracterele feminine. Chisturile ovariene se formeaza atunci cand exista un dezechilibru hormonal , cand ovulele maturate isi maresc diametrul , nu se mai elimina si se inmultesc pe suprafata ovarului. Exista chisturi lichide, solide sau mixte. De obicei chisturile lichide raspund la tratament, iar cele solide nu. Cum sa tratazi chisturile ovarielor , altfel decat printr-un control si tratament la medicul ginecolog. Medicina a evoluat foarte mult , ecografiile transvaginale au exactitate foarte mare de diagnostic. Este o metoda nedureroasa , neinvaziva. Tot medicul ginecolog va va putea prescrie tratament cu anticonceptionale, acestea avand rolul de a pune ovarul in repaus, de a nu mai produce alti foliculi si de a elimina pe cei existenti. Pentru chisturile ovariene solide cu diametru mai mare de 7-8 cm , care nu raspund la tratament , va fi nevoie de interventie chirurgicala. Medicul va hotari impreuna cu pacienta natura interventiei chirurgicale: laparoscopica, clasica , sau pe cale vaginala. Daca chisturile ovariene pe ovar sunt numeroase, necedand la tratament si continua sa se inmulteasca se va recurge la interventia chirurgicala cu scoaterea ovarului bolnav sau a ambelor ovare , dupa caz. Trebuie stiut ca un ovar cu chisturi, netratat, in timp poate duce la cancer de ovar . Rata mortalitatii la femeile cu cancer de ovar este foarte ridicata , prin neglijarea de catre femeie a controalelor ginecologice. Numai medicul specialist te va invata cum sa tratezi chisturile ovarielor si nu sfatul unei prietene sau o rubrica dintr-o revista.

Ne dam seama ca a sti cum sa tratezi chisturile ovarielor nu este o joaca , dorinta de a avea copii la femeile cu aceasta problema se poate implinii daca va face exact ceea ce o indruma medicul specialist .

Veți avea nevoie de:
  • Cum se trateaza chisturile ovarelor
#1

Cum se trateaza chisturile ovarelor

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa masori tensiunea arterial: sfaturile medicilor

In acest secol al tehnologiei , cand stresul a devenit un factor cauzal al aparitiei diverselor boli Hipertensiunea arteriala fiind printe ele , trebui sa invatam corect cum sa masuram tensiunea arteriala .

Cum tratam cel mai efficient hepatita B?