Cum sa tratezi venele varicoase : metodici moderne

Cum sa tratezi venele varicoase : metodici moderne

Venele varicoase reprezinta o tumefactie a venelor, acestea devenind mari, usor vizibile si avand un traiect sinuos (intortocheat) . Astfel, aspectul neplacut al acestora impune gasirea unor solutii cum sa tratezi venele varicoase.

Varicele, pe langa neaspectuozitatea ce o prezinta, sunt niste vene dilatate si foarte dureroase. Din fericire, in ziua de astazi exista procedee moderne cum sa tratezi venele varicoase nefiind nevoie a cadea in extrema cealalta.

In prima instanta, aceste varice pot fi tratate prin procedurile medicale de actualitate. Aceste metodici medicale cum sa tratezi venele varicoase presupun eliminarea lor sau inchiderea venelor. Ambele proceduri sunt recomandate, atat eliminarea cat si inchiderea venelor, iar cea din urma procedura nu constituie o problema intrucat circuitul sangvin va trece prin alte vene. Trebuie punctat ca in urma acestor metodici ne natura medicala zona afectata isi va schimba culoarea, poate lasa urma unei vanatai sau unei tumefactii.

O prima cale in acest sens este scleroterapia. Aceasta procedura medicala foloseste un lichid chimic pentru inchiderea venelor afectate.

In prima faza, lichidul este injectat in vena pentru a cauza iritatia si cicatrizrea acesteia. Aceste iritatii si cicatrizari produse voluntar vor face ca venele sa fie inchise dupa care sa dispara astfel afectiunea. De obicei aceasta metoda este folosita in cazul venelor de mici dimensiuni si deasemenea in cazul venelor afactate cu aspect de paianjen.

O alta metoda cum sa tratezi venele varicoase vizeaza operatia cu laser. Aceasta procedura aplica energia luminoasa a laserului in venele afectate de varice. Astfel, laserul va face ca venele sa dispara. Este de mentionat ca in cadrul operatiei cu laserul nu sunt implicate nici injectii nici alte lichide chimice si este indicat ca aceasta procedura sa se foloseasca pentru venele de dimensiuni mici.

Deasemenea, terapia prin taierea venelor este o forma medicala moderna de tratare a venelor varicoase. Prin aceasta se folosesc unde radio sau laser cu ajutorul carora se produce caldura si astfel venele taindu-se. Aceasta metoda se foloseste in special in cazul afectiunilor severe ale varicelor cand venele cauzeaza o complicatie numita "ulcerul de piele". Aceasta complicatie presupune aparitia unei rani deschise si afecteaza in general femeile sau persoanele mai in varsta.

Acestea fiind spuse, cum sa tratezi venele varicoase prin mijloace moderne presupune apelarea la procedurile medicale, operatii ce constau in taierea venelor sau eliminarea acestora.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa tratezi venele varicoase
#1

Cum sa tratezi venele varicoase

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa tratezi ulcerele: sfaturi si recomandari

Cum sa tratezi ulcerele - un subiect de interes pentru tot mai multe persoane, intrucat manifestarea dureroasa a acestuia este uneori de nesuportat. Din fericire, ulcerul este o boala tratabila.

Cum tratam alergiile: sfaturile medicilor