Cum sa tratezi ulcerele: sfaturi si recomandari

Cum sa tratezi ulcerele: sfaturi si recomandari

Cum sa tratezi ulcerele - un subiect de interes pentru tot mai multe persoane, intrucat manifestarea dureroasa a acestuia este uneori de nesuportat. Din fericire, ulcerul este o boala tratabila.

Ulcerul reprezinta o lipsa de substanta de la nivelul stomacului sau duodenului. Aceasta excavitatie (sau crater) poate surveni la orice varsta, drept pentru care a sti cum sa tratezi ulcerele este imperios necesar.

Modul cum sa tratezi ulcerele are in vedere masuri de natura igieno-dietetice referitoare la comportamentul alimentar si la dieta.

Prima regula care ajuta la metoda cum sa tratezi ulcerele este ca pacientii suferinzi de aceasta boala sa nu manance in cantitati mari. Se recomanda reducerea cantitativa a mancarii si cresterea frecventei de mese: aproximativ 5- 6/ zi.

Referitor la felul cum sa tratezi ulcerele, se pleaca de la premiza: "hrana noastra sa fie medicamentul nostru si medicamentul nostru sa fie hrana noastra". Astfel, pacientul bolnav de ulcer nu trebuie sa consume bauturi sau alimente care fac sa creasca aciditatea gastrica, adica tot ceea ce este acru sau acid. In acest sens se au in vedere urmatoarele exemple: citrice, rosii, supa de carne, ceapa, bauturile carbogazoase, dar si dulciurile care sunt concentrate si mancate po stomacul gol.

In prezent s-a renuntat la acea lista de alimente recomandate sau interzise, recomandandu-se pacientului sa manance ceea ce ii prieste, adica ceea ce observa ca ii face bine si nu ii provoaca durere.

Chipul cum sa tratezi ulcerele exclude cu tarie fumatul sau consumarea de alcool.

Aparte de aceste procedee ale modului cum sa tratezi ulcerele, exista si tratamente de tip medicamentos.

Astfel, se recomanda acele medicamente care ajuta la scaderea secretiei acide. Aici se au in vedere medicamente de tipul inhibitorilor H2 precum Famotidina si Nazotidina, dar si inhibitori ai pompei de protoni precum Omeprazol si Pantoprazol.

Alte medicamente benefice modalitatii cum sa tratezi ulcerele reprezinta acelea ce tamponeaza aciditatea. In cadrul acestei categorii, medicamente reprezentative sunt : Dicarbocalm si Maalox.

In acest caz, exista si tratament antibiotic precum Clarithromicina luata odata cu Amoxicilina timp de o saptamana- o saptamana si jumatate, in asociere cu Omeprazol, care se ia timp de patru saptamani.

Aceste strategii referitoare la modul cum sa tratezi ulcerele necesita imperativ categoric si o atitudine pozitiva incununata de increderea ca ulcerul poate fi cu usurinta invins.

Acestea fiind spuse, raspunsul la intrebarea cum sa tratezi ulcerele acum este la indemana oricui. Atat metodele reprezentate de dieta, cat si cele medicamentoase impun atitudinea potrivita pentru a scapa cat mai lesne de aceasta boala: increderea.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa tratezi ulcerele
#1

Cum sa tratezi ulcerele

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa tratezi osteoporoza: medicii recomanda !

Osteoporoza vizeaza un numar insemnat de persoane, iar dintre acelea trecute de 50 de ani prezentand fracturi, de 80% din totalul lor este vinovata osteoporoza. Astfel se ridica intrebarea: "cum sa tratezi osteoporoza" ?

Cum sa tratezi venele varicoase : metodici moderne