Cum sa tratezi osteoporoza: medicii recomanda !

Cum sa tratezi osteoporoza: medicii recomanda !

Osteoporoza vizeaza un numar insemnat de persoane, iar dintre acelea trecute de 50 de ani prezentand fracturi, de 80% din totalul lor este vinovata osteoporoza. Astfel se ridica intrebarea: "cum sa tratezi osteoporoza" ?

Boala ce disemineaza osul facandu-l sa fie fragil este osteoporoza. Durerile create de osteoporoza sunt apreciabile, asemenea si complicatiile, iar a sti cum sa tratezi osteoporoza este un subiect de interes pentru toate persoanele.

Gravitatea acestei boli este ridicata intrucat afecteaza in prezent 200 de milioane de oameni. In Romania se estimeaza ca numarul suferinzilor de osteoporoza este in jurul a 1,5 milioane, dintre care 80% sunt femei.

O metoda noua si eficienta cum sa tratezi osteoporoza este descoperita in Statele Unite. Evista este medicamentul ce confera o protectie naturala in aceasta boala. Avantajul acestui medicament este ca reduce intr-o masura insemnata riscul fracturilor si in acelasi timp este eficient si pentru prevenirea cancerului la san. Mai exact riscul fracturilor scade cu 68%, iar efectele de-a dreptul uimitoare se simt la putin timp dupa primul an de tratament.

. O alta metoda cum sa tratezi osteoporoza este reprezentata de dieta bogata in calciu, vitamina D si nutrienti. In cadrul acestei medode un medicament reprezentativ este Forsteo. Acesta contine un hormom paratiroidian, mai exact teriparatida. Teriparadida actioneaza asupra formarii oaselor prin actiune asupra osteoblastelor, adica celulelor care formeaza osul uman.

Pe langa aceasta, Forsteo creste absortia calciului din alimente prevenind si pierderea in urina a unei cantitati prea mari de calciu. In acest sens, exista medicamente care sunt atat capabile sa scada resorbtia osoasa cat si sa impulsioneze productia de os nou la persoanele suferinde de osteoporoza. Astfel, se recomanda medicamente precum Osamax sau Bonviva.

Un medicament extrem de eficient care ajuta sa tratezi osteoporoza este medicamentul Protelos. Substanta activa a acestuia este ranelatul de strontiu, actionand cu eficacitate asupra structurii osoase, ajutand la reducerea distrugerii osului si la formarea tesutului osos.

Deasemenea, in lupta cum sa tratezi osteoporoza este total interzis fumatul si pe langa aceste tratamente trebuie facute si controale periodice ale densitatii osoase.

Concluzionand cele spuse, "armele" cum sa tratezi osteoporoza sunt acum la indemana oricui. Pe langa aceste eficiente metode de combatere a osteoporozei, este neaparat necesara si o atitudine pozitiva de incredere in reusita.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa tratezi osteoporoza
#1

Cum sa tratezi osteoporoza

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Medicii ne sfatuiesc: Cum sa tratezi infectiile urinare!

Infectiile urinare reprezinta o problema din ce in ce mai raspandita, mai ales in cazul femeilor. Astfel, articolul de fata ofera cele mai eficiente sfaturi ale ginecologilor cum sa tratezi infectiile urinare.

Cum sa tratezi ulcerele: sfaturi si recomandari