Cum sa masori tensiunea arterial: sfaturile medicilor

Cum sa masori tensiunea arterial: sfaturile medicilor

In acest secol al tehnologiei , cand stresul a devenit un factor cauzal al aparitiei diverselor boli Hipertensiunea arteriala fiind printe ele , trebui sa invatam corect cum sa masuram tensiunea arteriala .

Nu de putine ori am auzit ca un prieten , sau un vecin a avut un puseu de tensiune arteriala , iar noi acasa putem invata cum sa masuram tensiunea arteriala , tocmai pentru a evita complicatiile Hiperstensiunii arteriale .

Cum sa masuram tensiunea arteriala : sfaturile medicilor

Intai trebuie sa cunoastem ce este Hipertensiunea arteriala (HTA) , la ce complicatii duce daca o lasam netratata si de ce trebuie sa stim cum sa masuram tensiunea arteriala . Presiunea exercitata de sangele arterial asupra peretilor vaselor de sange (arterelor) . O valoare a tensiunii arteriale peste 140/90mmHg trebuie sa ne duca la medic . Chiar daca nu exista simptome cum ar fi : cefalee , ameteli , stare generala de rau , este necesar sa consultam medicul cardiolog deoarece HTA netratata imbonaveste inima , rinichiul , ateroscleroza vaselor de sange . Cea mai grava urmare a unei HTA este accidentul vascular cerebral , care poate avea urmari . Vedem de foarte multe ori pe strada oameni care merg in cadru , in baston , dupa ce au suferit un accident vascular . Sta in vointa noastra sa nu ajungem asa . Adoptarea unei diete sanatoase , renuntatul la fumat , consum de alcool moderat , plimbari in aer liber , respectarea orelor de somn , ne ajuta sa ne mentinem un organism sanatos . HTA poate fi si ereditara , o putem mostenii da la mama , sau tata . Daca ambii parintii au HTA , atunci riscul este foarte ridicat . Pentru aceste persoane , este bine sa aibe in casa un aparat de masurare a tensiunii arteriale si sa invete cum sa masoare tensiunea arteriala . Pe piata exista o gama variata de aparate electronice . Aceste aparate sunt orientative , nu se vor gasi niciodata intr-un cabainet medical . Cel mai bine este sa procuram din farmacii un aparat clasic , cel cu manson si stetoscop . Se infasoara mansonul la un brat , la doua degete de indoitura cotului , stetoscopul se aseaza cu membrana chiar la indoitura cotului (bratul va fi tinut drep ) , iar in urechi vom pune dispozitivele pentru ascultat . La manson este atasata o para de cauciuc prevazuta cu un ventil . Acest ventil va fi strans (inchis ) si vom comprima para cand acul de la cadran va ajunge in jur de 18-20 . Se lasa acul sa coboare incet , timp in care desfacem cate putin ventilul de la para de cauciuc si cand auzim prima bataie a inimii , ne uitam la acul din cadran si vedem la ce numar se afla , aceasta fiind tensiunea maxima , acul tot coboara iar cand auzim ultima bataie este tensiunea mica.

Asadar a sti cum sa masuram tensiunea arteriala , simptomele si riscurile la care suntem expusi , adoptarea unei diete sanatoase , vom realiza o profilaxie si vom tine la distanta atat HTA cat si ale boli .

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa masori tensiunea arteriala
#1

Cum sa masori tensiunea arteriala

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se trateaza impotenta cu mijloace moderne?

Impotenta reprezinta o disfunctie erectila a barbatilor. Aceasta afectiune fiind pentru reprezentantii sexului "tare" un motiv de jena, acest articol isi propune prezentarea unor cai moderne cum se trateaza impotenta.

Cum se trateaza chisturile ovariene, carei institutii medicale sa va adresati