Haideti sa ne lamurim: Cum scapam de negi !

Haideti sa ne lamurim: Cum scapam de negi !

Negii sunt excrescente ale pielii cauzate de infectia cu HPV, din cauza prezentei acestui virus ei fiind contagiosi. Pot disparea de la sine, insa, daca derenajeaza, vom vedea cum putem scapa de negi.

Poti sa scapi de negi fie apeland la tratamentul chirurgical practicat in cabinetele medicale, fie la plasturii cu acis salicilic si fenol, la solutiile cheratolitice, la creioanele pe baza de gel sau la dispozitivele de crioterapie.

Negii se raspandesc prin contact cu persoanele infectate, mai ales in colectivitati, insa, frecvent, contaminarea este favorizata de spatiile unde exista umezeala (piscine, sauna) , motiv pentru care trebuie evitat mersul descult in aceste locuri. In fine, stresul, oboseala, un sistem imunitar slabit pot favoriza aparitia negilor.

In cabinetele medicale, poti sa scapi de negi prin doua metode: prin cauterizare, adica arderea stratului superficial al negului cu ajutorul bisturiului cu curent electric sau al laserului, ori prin chiuretaj, adica retezarea acestuia de la suprafata pielii cu ajutorul bisturiului sau al chiuretei. Deseori, cele doua metode se folosesc impreuna.

Din farmacii, poti achizitiona cateva produse foarte eficiente care te vor ajuta sa scapi de negi. Plasturii cu acid salicilic si fenol se aplica pe negi, pe care ii usuca, iar acestia vor incepe sa se exfolieze. Solutiile cheratolitice sunt solutii chimice care reduc treptat grosimea negilor. Cele pe baza de acid salicilic inmoaie stratul superficial al negilor, care se va desprinde prin frecare; solutiile pe baza de acid monocloroacetic distrug celulele ce contin virusul care a provocat aparitia negilor. In acelasi fel actioneaza si creioanele cu gel, care, in plus, favorizeaza regenerarea pielii. Sub negul care urmeaza sa dispara se va forma un strat de piele sanatoasa. Cu ajutorul dispozitivului de crioterapie se pulverizeaza pe neg o solutie formata dintr-o combinatie de gaze ce produc inghetarea cu pana la -60 grade Celsius a negului.

Iata si patru dintre cele mai eficiente remedii naturiste cu ajutorul carora vei putea sa scapi de negi in cel mai scurt timp:

*Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu 2 linguri apa de izvor si unde negul cu aceasta pasta.

*Pune pe neg cataplasme cu argila verde.

*Scobeste o ceapa si umple-o cu sare marina, dupa care aplici sucul pe neg.

*Sucul de rostopasca.

Chiar daca ai scapat de un neg, exista sanse ca el sa apara din nou. Pentru a nu-I contamina pe ceilalti, cel mai simplu este sa acoperi negul cu un pansament. Acesta nu doar ca va limita riscul de contaminare, va si evita ca negul sa fie lovit.

Veți avea nevoie de:
  • Cum scapam de negi
#1

Cum scapam de negi

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se efectueaza detoxifierea organismului in conditii casnice?

In conditiile in care alimentatia din zilele noastre se bazeaza pe alimente procesate , orice cunostinte despre cum se efectueaza detoxifierea organismului reprezinta un castig pentru ingrijirea propriului organism.

Cum sa faci o masca pentru hidratarea fetei?