Cum scapam de negii de pe fata?

Cum scapam de negii de pe fata?

Negii au denumirea medicala de veruci, sunt formatiuni tumorale benigne, care ne deranjeaza in primul rand estetic. Vom putea afla, cum sa scapam de negi acasa prin metode simple si nedureroase.

Desi nu sunt durerosi negii sunt inestetici, netratati se pot inmulti si raspandi in orice zona a corpului. Alaturi de tratamentele clasice exista si tratamente naturiste care ne ajuta sa scapam de negi.

Cum scapam de negii de pe fata

Veruca este o excrescenta inofensiva pe piele avand aspect asemanator cu o conopida. Sunt de diferite dimensiuni si nu au potential cancerigen. Verucile care apar pe fata se numesc papiloame, au aspect filiform si sunt de culoarea pielii. Nu exista un pericol daca ii ranesti sau daca se maresc, unii negi disparand de la sine dupa o perioada de timp. Negii obisnuiti sunt asimptomatici, dar pot determina desfigurare cosmetica, sensibilitate. Pot aparea la orice varsta, mai rar in copilarie, se raspandesc prin contact direct sau indirect(obiecte personale) .

Exista o serie de metode care se pot aplica la domiciliu, pentru a putea scapa de aceste tumori benigne ale pielii. In farmacii gasim o solutie(keratolitica) pe baza de acid salicilic si acid lactic 10-20% care se numeste Duofilm, care o aplicam de doua ori pe zi exact la nivelul verucii, pana cand aceasta cade. Pentru zonele extinse se aplica o banda adeziva cu solutie keratolitica de concentratie 40% . Negii de la nivelul fetei se vor trata prin crioterapie.

In farmacii gasim un spray care se numeste Criopharma. Pachetul pentru crioterapie contine: tubul de spray, un aplicator si buretei care se ataseaza in varful aplicatorului. Asezam buretul exact pe neg si tinem apasat pe tub, numarand pana la 20. Se va observa ca negul se albeste initial , apoi isi reia culoarea. Negii dispar dupa 10-14 zile, timp in care dedesubtul lor se formeaza deja piela sanatoasa. Daca negul nu dispare, procedura se va repeta la doua saptamani. Crioterapia ne ajuta sa scapam de negii de pe fata, inghetand rapid si definitiv veruca. Este cel mai sigur si eficient tratament fara prescriptie medicala, pe care il putem folosi acasa.

O alta metoda de tratare a negilor acasa este utilizarea alcoolului sanitar. Aplicam pe neg de trei ori pe zi prin tamponare o compresa imbibata in alcool sanitar. Negul se va usca in timp. Pentru copii exista creionul Criopharma, un tratament simplu si eficient care ajuta la tratarea negilor.

Metoda prin criogenare ne invata cum sa scapam de negi simplu si eficient si o vom folosi doar pentru negii simpli. Un neg care s-a extins sau care are un aspect dubios, il vom trata la medicul dermatolog.

Veți avea nevoie de:
  • Cum scapam de negi
#1

Cum scapam de negi

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum se folosesc uleiurile volatile in domeniul frumusetii?

Reprezentantele sexului frumos au fost mereu atente în ceea ce privește aspectul lor fizic. Grijulii pentru sănatatea și aspectul pielii mereu încearcă să găsească tot ce este mai bun pentru ea. Află cum se folosesc uleiurile volatile.

Cum se efectueaza detoxifierea organismului in conditii casnice?