Cum se bea ceaiul verde pentru o mai buna eficienta asupra organismului?

Cum se bea ceaiul verde pentru o mai buna eficienta asupra organismului?

In cazul in care va intrebati cum se bea ceaiulverde, trebuie sa stiti ca detaliile cele mai mici fac cea mai mare diferenta. Care sunt aceste detalii? Ce conteaza cu adevarat atunci cand bem ceai verde?

Ceaiul verde are foarte multe calitati, putand sa aduca multe beneficii organismului. Insa sunt unele mici secrete despre cum se bea ceaiul verde, secrete pe care orice bautor de ceai verde ar trebui sa le stie.

Ceaiul verde este folosit de secole, iar in unele culturi, asiatice mai ales, de milenii in tratarea multor afectiuni cat mai diferite. De la afectiuni cardio-vasculare la afectiuni ale plamanilor sau neurologice, ceai verde are o structura foarte complexa care ii permite sa aiba un efect holistic benefic. Cea mai populara forma de consumare a plantei de ceai verde este bineinteles, ceaiul. Insa, ceea ce conteaza este sa stiti detaliile care va vor ajuta sa aflati cum se bea ceaiul verde pentru rezultate maxime. Intai de toate trebuie sa evitati ceaiul verde la pliculete sau sub alte forme care pot fi gasite in comert foarte usor. Trebuie sa aveti in vedere magazinele de specialitate care sunt axate pe acest tip de produse. In mod normal, aceste magazine vand diferite tipuri de ceai, precum si de cafea. Ceea ce este foarte important e faptul ca in cadrul acestor magazine specializate pe ceai si cafea veti gasi planta de ceai verde in forma cea mai pura, fara nici un fel de aditivi sau alte asemenea. Acum, avand in vedere ca folositi un astfel de ceai, procesul de obtinere a ceaiului din planta de ceai verde este putin schimbat. Principalul detaliu, secretul cel mai important, este dat de timpul de infuzare a plantei in apa fiarta. De indata ce apa a dat in clocot, o luati de pe foc si adaugati ceaiul. La 500 ml de apa, aproximativ 1 sau 2 lingurite de planta uscata sunt de ajuns. Tineti cont de faptul ca ceaiul verde oxideaza foarte repede la contactul cu apa fierbinte, nu doar pierzandusi din proprietati, ci si avand unele efecte adverse ulterior. Lasati planta aproximativ 5-7 minute, timp in are ati acoperit recipientul pentru o mai buna infuzare. Dupa ce acesta sa racit, puteti sa adaugati miere, niciodata zahar pentru ca din nou vor aparea efecte adverse. Pentru un plus de savoare se poate adauga o lamie la o cantitate de 500ml de ceai sau un betisor de vanilie.

Iata cum se bea ceaiul verde, iata cum se prepara ceaiul verde pentru a va bucura de un efect benefic maxim. Respectati aceste detalii si cu siguranta va va iesi din prima incercare un ceai verde de cea mai buna calitate.

Veți avea nevoie de:
  • Cum se bea ceaiul verde
#1

Cum se bea ceaiul verde

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa obtii Omega-3: lista celor mai utile produse

Omega-3 sunt acei compusi de care organismul nostru are nevoie, dar care nu sunt produsi in catitatea necesara in corp. De aceea trebuie sa stii cum sa obtii Omega-3 din alte surse, in special din alimente.

Cum se mananca semintele de chia: reteta