Cum sa scapi pentru totdeauna de constipatie?

Cum sa scapi pentru totdeauna de constipatie?

Constipatia nu este o boala, este un simptom care se traduce prin balonari, dureri abdominale. In momentul instalarii ei te vei gandi cum sa scapi de constipatie si cum sa previi repetarea episoadelor de constipatie.

La aparitia constipatiei contribuie lipsa fibrelor din alimentatie, sedentarismul, diferite afectiuni ale intestinului gros. Tratamentul igieno-dietetic te ajuta sa scapi de constipatie.

Cum sa scapi pentru totdeauna de constipatie

Rolul intestinului gros(colon) este de absortie a apei, a aminoacizilor si vitaminelor, de depozitare temporara a resturilor alimentare rezultate in urma digestiei si eliminarea acestora. Tranzitul lent datorat unei alimentatii fara fibre, sedentarismul, sunt factori in aparitia constipatiei. Se considera constipatie, existenta a doua, trei scaune pe saptamana, sau eliminarea cu dificultate a mai mult de 25% din scaun. Exista situatii cand materiile fecale nu se pot elimina datorita unor afectiuni ale colonului, cum ar fi tumori, bride aderente aparute postoperator, hernii abdominale, rasucirea intestinului. In aceste situatii consultul medical este obligatoriu. Tratamentul igieno-dietetic are ca scop prevenirea constipatiei prin aport de fibre vegetale, cereale, legume, fructe proaspete, paine integrala, care vor forma un scaun moale usor de eliminat. Consumul de lichide(apa, sucuri de fructe natural) este de asemenea foarte important, care alaturi de exercitiile fizice regulate influenteaza pozitiv peristaltismul intestinal. Laxativele nu se administreaza in cazuri usoare de constipatie. Sunt prezentate prin diferite forme: capsule, pulberi, granule, supozitoare. In cazul in care pacientul apeleaza la terapii alternative sau neconventionale, trebuie sa stie ca medicul nu recomanda aceste terapii, deoarece nu s-a dovedit din punct de vedere medical eficienta lor. Pentru a scapa definitv de constipatie, cel putin odata pe zi se va consuma o masa calda, lichide, salate, fructe. Persoanele care se sufera de constipatie, vor trebui sa-si creeze un program zilnic, aproximativ la aceiasi ora, va incerca 10-15 minute sa provoace eliminarea scaunului, sa consume fructe dimineata pe stomacul gol, iaurt cu cereale. Respectarea dietei, miscarea, consumul de lichide, vor ajuta la scaparea definitiva a constipatiei. In farmacii exista o gama variata de detoxifiante ale colonului, dar mare atentie nu toate sunt si eficiente. Exista persoane care in urma folosirii acestor detoxifiante s-au ales cu probleme mult mai grave decat constipatia.

Nu vom recurge imediat la laxative, mult mai sanatoase vor fi dieta si miscarea. Se va constata ca tratamentul igieno-dietetic este foarte eficient, nu vei mai fi preocupat tot timpul cum sa scapi de constipatie.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa scapi de constipatie
#1

Cum sa scapi de constipatie

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum reducem nivelul colesterolului din sange prin dieta?

Conform statisticilor, aproximativ jumatate dintre romani sunt afectati de colesterol marit. In cazul netratarii acestuia complicatiile sunt grave, motiv pentru care trebuie sa stim cum reducem nivelul colesterolului.

Cum puteti reduce nivelul colesterolului cu ajutorul dietei?