Cum sa obtii Omega-3: lista celor mai utile produse

Cum sa obtii Omega-3: lista celor mai utile produse

Omega-3 sunt acei compusi de care organismul nostru are nevoie, dar care nu sunt produsi in catitatea necesara in corp. De aceea trebuie sa stii cum sa obtii Omega-3 din alte surse, in special din alimente.

Pentru a sti cum sa obtii Omega-3, trebuie sa afli mai multe detalii despre alimentele care sunt bogate in acest tip de compusi. Sunt multe astfel de produse naturale care pot oferi suplimentele necesare de Omega-3.

Unul din cele mai importante astfel de alimente este somonul. In general pestele este recunoscut ca fiind bogat in Omega-3, insa somonul este exemplul cel mai bun de luat in considerare atunci cand vine vorba de Omega-3. Se recomanda sa se consume aproximativ 2 mese pe saptamana care sa contina somon. Acesta ajuta foarte mult la reducerea problemelor cardio-vasculare de orice fel. Semintele de in sunt de asemenea bogate in Omega-3 ajutand in acelasi timp la scaderea colesterolului. Ele trebuie tinute la temperaturi scazute, preferabil in frigider, pentru a nu-si pierde din proprietati. Pentru a fi mai usor de consumat ar trebui sa fie macinate si adaugate fie peste carne, ca un condiment, fie peste cereale sau iaurt. Un aliment bogat in Omega-3 si foarte usor de gasit este fasolea pastai. Nu doar ca aduce un aport considerabil de Omega-3 in organism dar mai contine si multe alte vitamine si proteine necesare corpului. Nu trebuie uitate nici nucile care contin atat Omega-3 cat si lipide nesaturate. In plus ajuta la prevenirea astmului si sunt bogate in antioxidanti. Nu trebuie decat sa consumati 4-5 nuci pe zi pentru a va lua cantitatea necesara de Omega-3. Puteti opta si pentru ulei de nuca, iar in aceasta situatie aveti nevoie de doar 2 lingurite de ulei pe zi. In final, un alt aliment bogat in Omega-3 este soia. Indiferent daca alegeti semintele sau uleiul de soia efectele benefice vor fi aceleasi. Pentru a maximiza rezultatele indicat ar fi sa consumati soia impreuna cu fructe sau legume bogate in vitamina C. Absorbtia de Omega-3 s-ar face mult mai usor si mai eficient in acest caz. Iata deci cum sa obtii Omega-3 consumand o serie de alimente care sunt usor de gasit, unele dintre ele gasindu-se cu siguranta in bucataria oricui. Tot ce mai trebuie sa faceti este sa consumati in mod constant aceste alimente, nu in fiecare zi, dar cel putin de 2 sau de 3 ori pe saptamana.

Acum ca stiti raspunsul la intrebarea cum sa obtii Omega-3, trebuie doar sa va aprovizionati cu alimentele necesare. Fie ca e vorma de nuci, soia, seminte de in sau somon, nu ar trebui sa fie dificil sa gasiti asa ceva in comert.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa obtii Omega-3
#1

Cum sa obtii Omega-3

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa slabesti 5 kg in 2 saptamani: metoda rapida de slabire

Cei mai multi dintre noi ne-am intrebat cum sa slabesti 5 kg in 2 saptamani, care sunt secretele pentru a fi victoriosi la finalul celor doua saptamani. Sunt doar doua secrete si sunt usor de pus in practica.

Cum se bea ceaiul verde pentru o mai buna eficienta asupra organismului?