Cum puteti reduce nivelul colesterolului cu ajutorul dietei?

Cum puteti reduce nivelul colesterolului cu ajutorul dietei?

O alimentatie necorespunzatoare, sedentarismul, fumatul, dezvolta in timp hipercolesterolemia. Este esential sa stiti cum puteti reduce nivelul colesterolului, protejand astfel organismul de repercursiunile acesteia.

Colesterolul are un rol important in organism, dar cresterea lui poate duce la afectiuni cardiace, accidente vasculare cerebrale. Inainte de a recurge la medicatie, aflati cum puteti reduce nivelul colesteroluluicu ajutorul dietei.

Cum puteti reduce nivelul colesterolului cu ajutorul dietei

Colesterolul este responsabil de metabolizarea carbohidratilor si este necesar pentru sinteza hormonilor suprarenali si a celor sexuali. Un nivel normal de colesterol in organism este esential si pentru piele, unde este transformat in vitamina D sub actiunea razelor solare. In tratatele de medicina se vorbeste despre colesterolul bun (HDL) si colesterolul rau (LDL) , important fiind existenta unui echilibru intre HDL si LDL. Persoanele care sufera de diabet, afectiuni cardiace vor avea grija sa-si controleze periodic valoarea colesterolului si vor adopta o dieta saraca in grasimi. Organismul isi produce singur cantitatea necesara de colesterol, iar o alimentatie neadecvata duce la cresteri ale acestuia si implicit la depunerea lor pe vasele de sange. Pestele este bogat in omega 3, iar consumul lui este cel mai bun aliment pentru persoanele care au suferit afectiuni cardiace din cauza unui colesterol marit. Se va consuma fasole, rosii, uleiul de masline, nuci, migdale si oricare aliment sarac in grasimi. Consumul de fructe ca: zmeura, afinele, capsunile, au rol antioxidant si protejeaza vasele de sange de colesterolul rau. Se vor evita prajelile, consumul de oua, nu mai mult de doua oua pe saptamana, smantana, untul, carne de porc grasa. Alaturi de dieta, exercitiile fizice au un rol important in reducerea colesterolului. O valoare crescuta a colesterolului (hipercolesterolemia) este asimptomatica iar evolutia ei in timp duce la formarea placii de aterom (depozite de grasime pe vasele de sange) responsabila de producerea accidentelor vasculare, a infartului miocardic. Daca, dupa un regim de trei luni nivelul colesterolului nu a scazut, se va consulta medicul care va recomanda administrarea unor medicamente specifice cu rol in scaderea nivelului de colesterol.

Pentru a avea rezultate pozitive, este esential sa stiti cum puteti reduce nivelul colesterolului. Un consult la medicul nutritionist sau cardiolog, reduce riscul complicatiilor hipercolesterolemiei.

Veți avea nevoie de:
  • Cum puteti reduce nivelul colesterolului
#1

Cum puteti reduce nivelul colesterolului

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Sanatate si metode

Cei mai faimosi

Cum sa scapi pentru totdeauna de constipatie?

Constipatia nu este o boala, este un simptom care se traduce prin balonari, dureri abdominale. In momentul instalarii ei te vei gandi cum sa scapi de constipatie si cum sa previi repetarea episoadelor de constipatie.

Cum sa cresti nivelul imunitatii la copii cu ajutorul remediilor naturale?