Cum sa scrii o teza de doctorat: sfaturi si recomandari

Cum sa scrii o teza de doctorat: sfaturi si recomandari

Chiar daca au absolvit si o facultate si un master, multi se intreaba cum sa scrii o teza de doctorat, tocmai pentru ca sunt mari diferente in alcatuirea unei lucrari de licenta sau de disertatie si scrierea unei teze de doctorat.

Daca esti in aceasta situatie si doresti sa afli cum sa scrii o teza de doctorat, urmatoarele detalii va vor ajuta cu siguranta. Pot fi aplicate cu succes in orice domeniu, indiferent de tema doctoratului.

In primul rand, aceasta problema data de lipsa de informare cu privire la cum sa scrii o teza de doctorat trebuie rezolvata cat mai rapid pentru cei care se gandesc sa se inscrie la doctorat precum si pentru cei care sunt deja inscrisi la cursurile unei scoli doctorale. Principala intrebare care se ridica este de ce este diferita o teza de doctorat fata de o teza de licenta sau de disertatie? De ce ar fi mai dificil sa scrii o teza de doctorat avand in vedere ca ai deja experienta conceperii altor doua lucrari de mari dimensiuni? Diferenta principala este data de faptul ca in proportie de 80-90% o lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie este alcatuita din compilarea informatilor gasite in alte surse, restul de 10-20% este reprezentat de informatii noi pe care cel care scrie lucrare de licenta sau de disertatie le aduce, si de cele mai multe ori acestea sunt destul de vagi, sau neimportante. Practic, folosind datele puse la dispozitie de diferiti autori, se poate obtine o astfel de lucrare. In schimb, in cazul unei teze de doctorat, proportia se schimba. Informatiile dobandite de pe urma unui demers de cercetare trebuie sa reprezinte aproximativ 90% din cuprinsul lucrarii. Iar restul de 10% este reprezentat de trecerea in revista a celor care au facut demersuri asemanatoare in acelasi domeniu, pe subiecte sau teme oarecum tangentiale. Chiar daca se lucreaza oarecum ca si in cazul tezelor de licenta sau de disertatie, cel putin din punct de vedere al tehnoredactarii, al alcatuirii planului si asa mai departe, in cazul lucrarii de doctorat va trebui sa aveti in vedere doar surse de informare primare, cum ar fi de exemplu arhivele sau periodicele in cazul unor discipline ca istoria si stiintele politice, sau experimentele pentru chimie sau biologie. Toate acestea trebuie consemnate cronologic, trebuie sa fie prezentate intr-o ordine fireasca si logica.

Iata deci cum sa scrii o teza de doctorat, care sunt pasii principali si cum se diferentiaza de alte alte lucrari de diploma. Practic trebuie inteles ca cel mai mult conteaza demersul de cercetare.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa scrii o teza de doctorat
#1

Cum sa scrii o teza de doctorat

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Publicatii

Cei mai faimosi

Cum se face un pliant: sfaturi de formatare

Pe lângă publicitatea televizată, cea stradală reprezintă principalul mod de a promova un produs sau serviciu. Află cum sa faci un pliant atractiv, ce-ți va aduce un profit considerabil !

Cum organizam editarea unei gazette studentesti la facultate?