Cum sa impletesti o rochie cu andrele?

Cum sa impletesti o rochie cu andrele?

Cine nu isi aminteste de orele de lucru manual? Acolo am invatat multe lucruri despre tricotaje si impletitul cu andrele sau croseta. Una dintre lectii a fost "cum sa impletesti o rochie.

Tricotajele se realizeaza din fir de lana sau bumbac. Modelele sunt variate si se pot confectiona diferite bluze, fuste, veste, pulovere. Cu andrelele, poti invata chiar cum sa impletesti o rochie.

Am amintit ca tricoturile se realizeaza din fire de lana, bumbac sau materiale sintetice. Firele trebuie sa fie de buna calitate pentru ca asa si piesa realizata va avea un aspect mai frumos. Andrelele pot fi confectionate din metal, plastic sau os si pot fi ascutite la un singur capat, la ambele, sau circulare. Tipul de andrele folosit depinde de ce doresti sa lucrezi. Cele circulare sunt folosite pentru realizarea fustelor, rochiilor, in general a obiectelor care se lucreaza dintr-o singura bucata. Cum sa impletesti o rochie, asta este intr-adevar o provocare. Avem la dispozitie o multime de modele de rochii tricotate. Putem crea rochii pentru ocazii speciale sau, pur si simplu, rochii pentru purtat casual. Primul pas pe care il facem este sa montam ochiurile pe andrele. In functie de modul in care lucram ochiurile, se creeaza diferite modele. Aici avem mai multe tipuri de ochiuri: ochiul pe fata, ochiul pe dos, ochi scazut, ochi crescut, ochi ridicat. De asemenea, avem si tipuri de denumiri: punct lenes, punct semielastic, punct de jerseu, bob de orez, punct de tighel, punct ascuns, sau pur si simplu punct drept (nu crestem si nu scadem) . Pentru a putea realiza rochia, avem nevoie de un tipar si o schema dupa care sa lucram. Tiparul trebuie sa il realizam in marime naturala. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca rochia trebuie sa fie lejera. Masurile se vor lua cu ajutorul unui centimetru si nu trebuie sa fie niciodata fixe. Foarte importante sunt circumferinta bustului, latimea spatelui, largimea taliei si lungimea manecii. Dupa ce s-au tricotat toate partile, inainte de montaj, acestea se vor calca (intotdeauna cu o carpa umeda deasupra) . Prindem partile calcate si le coasem de mana sau la masina, avand grija sa nu se increteasca. Pe langa faptul ca ne putem confectiona niste piese de imbracaminte pe care le putem purta oriunde, tricotatul este atat un mod de a iesi din rutina de zi cu zi, cat si un mod de a ne relaxa.

In ziua de azi, arta lucrului manual este din ce in ce mai apreciata. Cu ajutorul andrelelor se pot realiza diferite obiecte foarte frumoase. Si nu este greu sa inveti cum sa impletesti o rochie, o bluza, sau un obiect decorativ.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa impletesti o rochie
#1

Cum sa impletesti o rochie

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Odihna

Cei mai faimosi

Cum sa faci un breloc pentru chei?

Personalizarea legăturii de chei este o idee drăguță fie pentru cadou sau pentru uz propriu. Cum sa faci un breloc de chei original ? Nu e foarte greu, iar prin materialele folosite costurile sunt minime.

Cum sa faci o Ikebana pentru acasa?