Cum sa faci ochelari 3D cu mainile tale?

Cum sa faci ochelari 3D cu mainile tale?

Pe Youtube sunt o gramada de file si filmulete 3D si, indiscutabil te-ai intrebat si tu cum sa faci ochelari 3D. Sa stii ca nu e greu deloc! Si nici materiale speciale nu trebuie! Te descurci cu ce gasesti in casa.

Imaginea 3D este formata, din doua imagini suprapuse, destinate a fi vazute fiecare cu cate unul din ochi. Ochelarii permit ca fiecare ochi sa vada imaginea destinata lui, restul, "montarea" acestor doua imagini, o face creierul!

Cum sa faci ochelari 3D

Sunt mai multe modalitati de a realiza aceasta dorinta, functie de posibilitatile pe care le avem si, deasemenea, sunt multe surse de unde poti sa afli cum sa faci ochelari 3D. Deosebirea consta, in fapt, in rame: daca posezi o pereche de ochelari pe care nu-i mai utilizezi, ii poti folosi pentru ochelarii 3D in caz contrar trebuind sa le executi si pe acestea. Dar partea importanta, "lentilele" sunt executate exact in acelasi mod. O sa vezi cum sa faci ochelari 3D pornind de la o sticla de plastic alb (preferabil de 2,5 l. ) , o bucata de carton, doua markere permanente - unul rosu si unul albastru - un foarfece si. . . lipici! Pentru inceput, trebuie sa confectionezi ramele, din carton, dupa imaginatia proprie sau dupa sablon (http: //www. rembrand. ro/Tipar-ochelari-3d. pdf) . Asta stii cum sa faci: copiezi sablonul, tai cu foarfecele si lipesti. Partea, sa zicem, mai dificila este sa obtii "lentilele" care sunt de fapt niste filtre. Materialul din care confectionezi filtrele este obtinut din - ai ghicit - sticla de plastic alba! Daca le confectionezi pentru rame de ochelari existente, atunci scoti lentilele vechi si copiezi exact forma lor pe plastic, daca nu, tai doua dreptunghiuri de 3x5 cm. Urmeaza colorarea, care se face cu cele doua markere permanente si in final montarea lor in rame sau lipirea pe ramele din carton executate precum am spus mai sus. Trebuie mentionat ca acesti ochelari se pot utiliza numai pentru filmele cu imaginea codificata in sistem stereoscopic - anaglyph, care consta, dupa cum intuiti, probabil, din doua imagini de culori diferite (complementare) suprapuse. Nu-i veti putea folosi pentru a viziona programe pe televizoarele 3D sau la cinematograf, sistemele utilizate de acestea fiind mult mai complicate si necesitand si ochelari mai speciali, unii dintre ei continand chiar baterii pentru alimentarea circuitelor electronice inglobate in ei.

Sa stii ca nu este suficient sa cunosti cum sa faci ochelari 3D doar in principiu, mai trebuie sa stii un amanunt esential: "lentila" rosie va fi intotdeauna pentru ochiul stang iar cea albastra pentru ochiul drept! Vizionare placuta!

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci ochelari 3D
#1

Cum sa faci ochelari 3D

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Odihna

Cei mai faimosi

Cum se creaza bijuteriile lucrate manual?

"Cum se creaza bijuteriile lucrate manual" este o intrebare care sta pe buzele tuturor femeilor, pentru ca bijuteriile din comert sunt destul de costisitoare. Cu putina rabdare, orice femei isi poate crea propriile ei bijuterii.

Cum sa faci sapun natural (bio) in regie proprie?