Cum sa faci o stampila dintr-o radiera?

Cum sa faci o stampila dintr-o radiera?

O tema super draguta pe care o poti face impreuna cu prichindelul sau pentru o petrecere tematica ori pentru a personaliza diverse decoratiuni, deci cum sa faci o stampila dintr-o radiera?

O stampila dintr-o radiera este unul din acele proiecte care aduc aminte de orele de lucru manual din clasele primare si cu ajutorul caruia acum se pot face atat de multe lucruri minunate!

Fie ca este radiera de la capatul unui creion sau o simpla radiera, din ea se pot face niste minunatii de stampile. Sa vedem acum

cum sa faci o stampila dintr-o radiera

!

Pentru acest proiect sunt necesara cateva lucruri:

radiera;

creion sau pix sau un marker subtire;

cutter;

foaie de hartie sau hartie pergament;

cutitas pentru cuticule

superglue;

o bucatica de lemn gros, taiat la dimensiunile spatelui radierei;

tusiera.

Buuun, avand toate acestea la indemana si mai ales multa buna dispozitie se poate trece la treaba!

Pe foaia de hartie sau pe hartia pergament, se deseneaza sau copiaza modelul dorit, apoi se preseaza radiera pe foaie pentru a se imprim desenul. Se poate intari modelul in locurile unde nu este foarte vizibil.

Daca talentul este din belsug se poate face desenul direct pe radiera.

Acum este randul cutter-ului sa intre in actiune. Cu ajutorul sau se executa taieturi perpendiculare inconjurand pe interior si pe exterior urmele de creion. Surplusul de radiera, adica partile nedesenate se vor indeparta cu atentie pentru a nu strica modelul. Pentru spatiile inguste, mici detalii ale modelului se poate folosi fie varful cutter-ului, dar mai precis este cutitasul pentru cuticule.

Pasul urmator in proiectul cum sa faci o stampila dintr-o radiera presupune finisarea modelului stampilei. Stampiluta va fi gata atunci cand ramane doar modelul in relief.

Pentru a avea certitudinea ca stampiluta este perfecta se poate face proba. Se apasa stampila in tusiera si apoi pe o foaie de hartie. Daca pe hartie vor apare si alte urme in afara de cele ale modelului inseamna ca mai trebuie lucrat putin la detalii, mai trebuie indepartat din surplusul de radiera.

Cum fiecare stampila are nevoie de un maner, bineinteles ca nu este cazul radierelor de la creioane, a venit si momentul manerului. Cu ajutorul superglue-lui se lipeste spatele radierei de bucatica de lemn. Lemnul poate fi inlocuit cu carton dur indoit ca maner sau tubulet gol de medicamente sau orice altceva va inspira.

Cu siguranta din proiectul cum sa faci o stampila dintr-o radiera vor iesi cele mai ingenioase, interesante si frumoase stampilute ce vor aduce zambete pe fetele celor mici, dar si mari.

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Odihna

Cei mai faimosi

Cum sa faci bratari din piele: idei creative

Bratarile de piele sunt purtate de o potriva de femei si barbati, de tineri, de adolescenti, in diferite culori si alcatuite intr-o multitudine de modele, care de care mai speciale.

Cum se creaza bijuteriile lucrate manual?