Cum sa faci o palarie din paie ?

Cum sa faci o palarie din paie ?

Cum sa faci o palarie reprezinta un mestesug care necesita multa rabdare si indemanare in impletirea, asamblarea si decorarea accesoriului in ton cu moda sau in functie de preferinta.

Cum sa faci o palarie din paie prin impletire prezinta un mod simplu de lucru fara a fi necesare instalatii sau dotari speciale, orice persoana avand posibilitatea sa incerce in conditii casnice tehnici diferite.

Cum sa faci o palarie din paie expune un procedeu care necesita o consultare amanuntita a diferitelor tehnici de impletire, a alegerii materiei prime, a modului de recoltare si impletire a paielor si a metodelor tehnico-decorative de formare propriu-zisa. Obiectele din paie sunt usoare, ecologice, frumoase si nu inhiba circuitul energetic normal al persoanei care poarta accesoriul. O palarie din paie asigura o protectie eficienta contra razelor solare, o aerisire corespunzatoare si rezista timp indelungat. Cum sa faci o palarie pas cu pas pentru a obtine o lucratura moderna si delicata. Pentru inceput se va alege tipul de material, se va selecta dupa marime si se va pregati pentru impletire. Ca materie prima se folosesc paiele de grau, raigras, iarba suedeza, ovaz, papura si numai segmentul dintre spic si primul nod de la varf. Procedura consta in asezarea paielor intr-un vas peste care se toarna apa clocotita, mentinandu-se timp de 15-20 minute scufundate. Urmeaza scoaterea, scuturarea, alegerea modelului si inceperea impletitului compus din cate 4-7 paie pentru latime, pana se obtin 18-20 m panglici impletite. Aceste panglici se pun la fiert in apa 30 minute, se lasa la scurs, se calca si se strang rulou, apoi se incepe asamblarea pieselor cusute sub unghi de 45 grade. Se porneste incepand de la varful capului prin suprapunerea elementelor maxim 5 cm si se coase contra miscarii acelor de ceasornic. Se urmareste modelarea in functie de schita de palarie aleasa iar la sfarsit se ascund capetele sa nu se destrame si se dubleaza cusatura pe margine pentru a-i conferii rezistenta. Accesoriul obtinut se va decora cu panglici de saten, flori confectionate manual, pene sau alte elemente in functie de imaginatia fiecaruia. Impletitul din fibre vegetale prezinta si o actiune terapeutica asupra degetelor si a palmelor datorita masarii usoare a unor puncte cu legaturi in tot organismul.

Cum sa faci o palarie necesita o pregatire si o experimentare in timp astfel incat sa se produca o serie de accesorii frumos imbinate, decorate, cu diverse aspecte cromatice si modele de impletituri.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci o palarie
#1

Cum sa faci o palarie

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Odihna

Cei mai faimosi

Cum sa faci un buchet cu mainile tale?

Cum sa faci un buchet constituie un exercitiu de creatie usor de incercat, in care elementele compozitionale sunt alese si imbinate armonios astfel incat rezultatul sa incante si sa suprinda toate privirile .

Cum sa faci o rama foto cu material la indemana ?