Cum sa faci o Ikebana pentru acasa?

Cum sa faci o Ikebana pentru acasa?

Ikebana este tehnica aranjamentelor florale si provine din arta traditionala japoneza. Cum se face ikebana. Sunt anumite principii de baza pe care trebuie sa le respectam pentru a putea creea un tablou floral viu.

Cuvantul ikebana, provine de la ikeru care inseamna "a face sa traiasca" si bana care inseamna "floare". Aranjamentele florale au aparut in secolul VI. Atunci oamenii au inceput sa invete cum se face ikebana.

La inceput aranjamentele florale erau folosite pentru decorarea templelor budiste. Japonezii aveau un adevarat cult pentru aceste aranjamente si le-au ridicat la nivel de arta. Cu timpul ikebana a inceput sa fie prezenta si in casele lor si au aparut diverse cursuri despre cum se face ikebana. Pentru realizarea aranjamentelor se folosesc: tulpini, frunze cu un anumit contur, ramuri, flori. Se prefera intotdeauna un aranjament simplu si cat mai atractiv. Aici asimetria este obligatorie. O parte importanta a aranjamentului il constituie vasele. Ele pot fi de mai multe tipuri: inalte, scurte, subtiri, mai largi sau mai inguste, mai joase. Florile care se folosesc sunt in general trandafiri, crizanteme, liliac, frunze de feriga, floarea-soarelui, lalele, ramuri cu flori de cires sau mar. Pentru a nu se imprastia si pentru a creea un aranjament cat mai atractiv, plantele si tulpinile se prind pe diferite suporturi inainte de a le aseza in vas. Aranjamentele difera si in functie de anotimp si de ciclurile vietii. Ikebana este atribuita iubirii fata de natura si este ridicata la rang de religie. In prezent, ikebana reprezinta o ocupatie atat pentru barbati cat si pentru femei. Pe aceasta tema, in marile orase, se organizeaza expozitii, intalniri, simpozioane, conferinte. Au aparut brosuri si cataloage. In scoli, se tin lectii la care elevii invata cum se face ikebana. Aceste lectii ajuta foarte mult la dezvoltarea simtului estetic al copilului si la imbunatatirea calitatilor tehnice. Ikebana a inceput sa se realizeze si din hartie prin tehnica numita origami. Infiderent in ce mod este realizata, ikebana este ofranda noastra adusa naturii si universului. Sau o mai putem numi povestea florilor. Are o istorie lunga si se aseamana cu pictura si sculptura. Ikebana, insa, ascunde multe taine si doar dupa ani de studiu le putem descifra.

Dar, pana vom dobandi toate tehnicile necesare, ne putem relaxa transformand cateva flori si frunze intr-un tablou de care sa fim mandri. . Avem nevoie doar de un strop de imaginatie si si cateva cunostinte despre cum se face ikebana.

Veți avea nevoie de:
  • Cum se face Ikebana
#1

Cum se face Ikebana

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Odihna

Cei mai faimosi

Cum sa impletesti o rochie cu andrele?

Cine nu isi aminteste de orele de lucru manual? Acolo am invatat multe lucruri despre tricotaje si impletitul cu andrele sau croseta. Una dintre lectii a fost "cum sa impletesti o rochie.

Cum sa faci un buchet de nunta: alegem florile