Cum sa faci o compozitie florala din flori vii?

Cum sa faci o compozitie florala din flori vii?

Cum sa faci o compozitie florala din flori vii poate fi o incercare reusita pentru oricine doreste sa obtina un aranjament cu un cost mult redus fata de achizitionarea din magazine de specialitate.

Cum sa faci o compozitie florala - un experiment de imbinare armonioasa a tipurilor de flori alese cu verdeata si alte elemente decorative in asa fel incat aranjamentul sa incante privirile.

Exista modele cum sa faci o compozitie florala care dicteaza pas cu pas modul de realizare. Inceputul consta in alegerea materialelor ce vor fi folosite: burete special sau zapada carbonica, tipuri de flori, verdeata, panglici, elemente de decor din lemn, sarma sau plastic. In general, in realizarea unei compozitii florale , se tine cont de destinatia pentru care urmeaza sa fie facut aranjamentul: nunta, botez, aniversare, sarbatori speciale. Cum sa faci o compozitie florala din flori vii adunate din propria gospodarie este un prilej de a dezvolta simtul abilitatilor practice. Un model usor de realizat este pregatirea unei compozitii florale pentru o aniversare. Materiale necesare: cos impletit din ziare, flori din gradina, burete special sau zapada carbonica, verdeata si elemente de decor din macese. Pentru cos taiem fasii din ziare de 5 cm, le impaturim astfel incat sa obtinem niste fasii mai groase, late de 1 cm si de lungimea ziarului deschis - aproximativ 1m - pe care le impletim intre ele. Cand se formeaza un patrat de 15-20 cm, se salta fasiile in sus si se continua impletitura pana cand peretii au 10 cm. Acest cos obtinut va fi vopsit in functie de preferinte, i se va aplica o toarta compusa din 2 fasii de ziar lipite in locurile stabilite, apoi se va intari cu aracet. Toarta va fi imbracata cu o bucata de material, iar capetele se lipesc si se decoreaza cu funtite. Compozitia florala poate fi din crizanteme de diferite nuante si feriga. Feriga se taie la 10 cm si se incadreaza pe marginea buretelui sau a zapezii carbonice, de jur imprejur si putin inclinata. Florile se vor taia la 5 cm si se vor infige de jur imprejurul ferigii: un rand alb, unul galben si in mijloc rosu. Se pot adauga cateva macese infipte ici colo cu sarma si se aseaza in cosulet cu grija. Acest aranjament nu presupune o asezare cromatica in trepte care este mai dificil de realizat, insa necesita rabdare si atentie la incadrarea elementelor.

Cum sa faci o compozitie florala este o activitate creativa, iar sursele de inspiratie reprezinta primul pas in obtinerea aranjamentelor lucrate cu migala si mult drag pentru persoanele indragite.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci o compozitie florala
#1

Cum sa faci o compozitie florala

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Odihna

Cei mai faimosi

Cum sa faci sapun natural (bio) in regie proprie?

Cum sa faci sapun natural (bio) este o intrebare pe care ne-o punem toti cei carora ne place sa folosim, cu multa placere, tot ce ne iese din mainile proprii. Si ne amintim si de bunicii nostri, care faceau sapun de casa in mod frecvent.

Cum sa faci un buchet cu mainile tale?