Cum sa faci incaltaminte: tricotam cu andrele!

Cum sa faci incaltaminte: tricotam cu andrele!

Vroiam sa tricotez ceva deosebit si am cautat prin reviste si carti ceva care sa ma inspire si sa nu fie nici foarte greu de realizat. Am gasit un articol interesant "Cum sa faci incaltaminte tricotata cu andrelele".

Cum sa faci incaltaminte? Tot ce stiam sa fac erau botoseii pentru copii. Citind, insa, mai departe am vazut ca poti realiza multe lucruri: espadrile, sosete groase de iarna, papuci de casa.

Dar sa povestim cate ceva despre fiecare produs. Cele mai cunoscute sunt sosetele groase. Asta imi aduce aminte de bunica mea. In fiecare iarna imi tricota sosete de diferite culori si modele. De obicei soseta se tricoteaza cu 5 andrele. Numarul de ochiuri montate difera in functie de marimea piciorului si grosimea firului de lana, si se impart pe fiecare andrea. De exemplu pentru marimea 38 se monteaza 48 de ochiuri, cate 12 ochiuri pe andrea. Tricotam 12 - 14 randuri cu un ochi pe fata si unul pe dos. Acesta este elasticul. Dupa aceea trecem si tricotam calcaiul si restul ciorapului. Numarul de randuri lucrat va fi in functie de marimea piciorului. Vara, cand este foarte cald si toti ne dorim sa fim imbracati si incaltati cat mai lejer, foarte utile si comode sunt o pereche de espadrile. In primul rand stabilim numarul de ochiuri pe care trebuie sa le montam, in functie de marimea dorita. Espadrilele putem sa le lucram la inceput cu punct lenes, dupa aceea cu un model cu gaurele pentru a lasa piciorul sa respire. Sunt comode, se spala usor, sunt usoare, deci incaltamintea ideala pentru vara. Botoseii - usori, caldurosi si foarte comozi. Bebelusul ii va purta cu placere. Se confectioneaza relativ usor si in scurt timp. La botosei, lucrul incepe cu talpa, se lucreaza 8 randuri cu punct lenes, numai randuri pe fata, urmatoarele 8 randuri de lucreaza un ochi pe fata, unul pe dos (punct de jerse) . Indiferent ce lucrezi, este foarte bine sa folosesti o schema, pentru ca singur iti va fi de mare ajutor. Foarte apreciati sunt si papucii de casa tricotati, care intr-un fel seamana cu botoseii copiilor. Si cu astfel de produse, cum sa nu ne bucuram de o iarna calduroasa? Cu o pereche de andrele si un fir de lana putem realiza foarte multe modele. Nimic nu este imposibil de ralizat sau de invatat, nici macar cum sa faci incaltaminte. Si avand in vedere preturile, este chiar profitabil sa realizezi ceva acasa.

Cum sa faci incaltaminte cu ajutorul andrelelor. Acum ca am descoperit cateva notiuni, putem aprofunda citind reviste de specialitate si consultand site-urile. Si veti fi tare mandre cand produsul va fi realizat de mana voastra.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa faci incaltaminte
#1

cum sa faci incaltaminte

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Odihna

Cei mai faimosi

Cum pictezi un tablou: sfaturi pentru incepatori

Nu cred ca exista cineva care poate sa spuna ca nu ii plac deloc tablourille. Este atat de reconfortant sa privesti o imagine de vis. Si sa-ti imaginezi cum pictezi un tablou cu mana ta.

Cum sa faci o pcutie din carton pentru maruntisuri ?