Cum sa faci cercei din argila polimerica?

Cum sa faci cercei din argila polimerica?

Cum sa faci cercei din argila polimerica reprezinta o procedura cu etape de lucru usor de urmat, din care rezulta diferite figurine atractive folosite in combinatie cu alte materiale la asamblarea propriu-zisa.

In dezvoltarea abilitatilor practice apar nenumarate demonstratii care arata pas cu pas cum sa faci cercei intr-un stil unic si cu dibacie, folosind ca materie prima argila polimerica.

Argila polimerica este o pasta minerala pe baza de apa folosita la olarit sau in modelaj si care necesita uscarea figurinelor realizate prin coacere la temperaturi inalte rezultand astfel aspectul de ceramica sau portelan. In mod obisnuit, sa faci cercei presupune alegerea materialului in functie de coloristica dorita, modelarea acestuia cu ajutorul unor matrite sau manual, atentie in procesul de coacere, rabdare si imaginatie. Materialele necesare se pot comanda de pe internet si pentru inceput se va lucra cu o cantitate mica de material astfel incat sa se reduca la minim pierderile datorate lipsei de experienta. Cum sa faci cercei din argila polimerica: pasi simpli de urmat acasa cu un buget redus si un minim de efort in procesul de creatie. Primul pas il reprezinta amestecarea tipurilor de culori, modelarea manuala sau folosind o matrita a 5-6 perlute sau diverse figurine si efectuarea gaurilor cu o scobitoare. Se adauga figurinele sau perlutele intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si se introduc la cuptorul incalzit la 110 grade celsius timp de aproximativ 30 minute. Probleme pot sa apara datorita unei incalziri exagerate a cuptorului sau datorita timpului de coacere indelungat care pot determina arderea efectiva si inegrirea figurinelor . Experimentul se repeta de 2-3 ori pana se formeaza obiceiul corect, apoi se poate lucra cu o cantitate mai mare de figurine. Materialul intarit prin coacere are textura neteda si lucioasa, urmand a fi asamblat pe tortitele achizitioate din comert in functie de imaginatie: cercei bobite, de lungime medie formati prin combinarea a 2-3 figurine sau lungi formati din 5 -6 randuri de figurine tip floricele, stelute, inimioare sau altele. Practica repetata formeaza un mod de actiune corect, dezvolta dexteritatea si rapiditatea in obtinerea unor produse cu configuratie unica si cu aspect deosebit.

Cum sa faci cercei - un mod simplu de a testa si a dezvolta abilitatile cu rabdare, indemanare, creativitate si imaginatie in asamblarea armonioasa a elementelor intre ele pentru a obtine bijuterii delicate.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa faci cercei
#1

cum sa faci cercei

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Odihna

Cei mai faimosi

Cum sa faci bratari hand-made, de ce ai nevoie pentru aceasta?

Cum sa faci bratari hand-made constituie o experienta practica ce necesita rabdare, indemanare si subliniaza dorinta unei persoane de a purta un element individualizat sau de a face un cadou mestesugit.

Cum sa faci un breloc pentru chei?